Hatay’da yağmalama sürüyor

Hatay’da yağmalanma iddiası

 

HATAY – HİBYA – Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Büyük yıkımlara ve kayıplara neden olan depremin ardından bölgede yağmacılığın olduğu iddia edildi.

Türkiye’nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım edipleri gönderilirken arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Hatay’da enkaza dönen market ve mağazaların yağmalandığı iddia edildi.

Hibya Haber Ajansı Hatay Temsilcisi Hüseyin Zorkun’un gözlemlerine göre, Suriyeli olduğu iddia edilen kişilerin bütün şehri 2-3 gecedir talan ettiği ve bütün kuyumcuların camlarının patlatıldığı iddia edildi. Polis hırsızlık yaptığı öne sürülen bir kişiyi şehrin merkezinde yakaladı. Dün ve bugün polis ve asker hırsızlık olaylarına müdahale etmeye başladı. İlk geceden itibaren Antakya merkezde büyük marketlerin yağmalandığı bilgisi aktarıldı. Özellikle kuyumcular, bakkallar, giyim mağazaları ve teknoloji mağazalarını hepsinin yağmalandığı bildirildi.

HATAY DA HASAR ÇOK BÜYÜK

Edinilen bilgiye göre, yaşanan şiddetli sarsıntıların büyük bir yıkıma yol açtığı kentte arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Antakya Spor Salonu, 3 katlı Hatay İl Sağlık Müdürlüğü binası, Erol Bilecik Mesleki lisesi yerle bir oldu.

Ayrıca tarihi taş bina eski Antakya Belediyesi, yeni Hatay Büyüksehir Belediye binası ve arkasında bulunan 9 katlı Hatay Büyükşehir Belediyesi binasının yıkıldığı bildirildi.

 

Hibya Haber Ajansı