Ortak Aday için, liderler tam yetkili !

Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası’nın yanı sıra cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere çalışmalarını hızlandıran Altılı Masa’da gözler, 13 Şubat’ta Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak zirveye çevrildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, diğer liderlerle birebir görüşmelerini sıklaştırırken, liderlerin kendi aralarında kamuoyuna açıklanmayan özel görüşmeler de yaptığı öğrenildi.

Beş partide de liderlere tam yetki verildi

Öte yandan Altılı Masa’da CHP, Demokrat Parti, Saadet, DEVA ve Gelecek partilerinin, 13 Şubat’ta cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden yana tavır koyduğu ve bu yüzden tüm liderlerin masaya tam yetkiyle gelmesi gerektiği yönünde bir görüşün hakim olduğu öğrenildi. Beş partinin yetkilileri de İyi Parti’nin, masadaki adayı yeniden parti yetkili kurullarında değerlendirmek istemesi halinde, İyi Parti’nin Altılı Masa için bir onay makamına dönüşebileceği endişesini dile getirdi.

Saadet, Demokrat ve DEVA partileri, tam yetki ile ilgili süreçleri daha önce tamamlarken, Gelecek Partisi’nin de geçtiğimiz günlerde bu süreci bitirerek Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’na tam yetki verdiği belirtildi.