Tek yürek olduk ,115 Milyar bağışladık

”Türkiye tek yürek” oldu ve depremzedeler için açılan yardım kampanyasında 115 Milyar TL toplandı.

Dün gece 7 saat süren bir yayınla televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedeler için el ele verdi. Deprem felaketinin yaralarını sarmak için  yardım yarışına girdi.

7 saat süren yayın sırasında dakikada 70 bin bağış mesajı atıldı. Milyonlarca çağrı yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi Lideri Ali Babacan gibi isimler de programa bağlanarak desteklerini açıkladı. Türkiye’deki cemaatler, sendikalar, birlikler de gecede depremzedeler için milyonlarca lira bağışladı.

İLK SAATTE 55 MİLYAR BAĞIŞ

Programın daha ilk saatinde 55 milyar 266 milyon 494 bin TL’ye ulaşan bağış toplandı. Saat 01.30’a kadar ise 114 milyar 717 milyon 214 bin TL nakit bağış ile 7 milyon 762 bin TL’lik SMS bağışı rakamına ulaşıldı. Moderatörlerden Nihat Hatipoğlu program sürerken, dakikada 60 bin çağrı geldiğini söyledi.

Tüm Türkiye’nin depremzedeler için seferber olduğu gecede bağış rekorları da kırıldı. Daha programın ilk saatinde 55 milyar TL bağış rakamına ulaşıldı. Yeni günün ilk saatlerinde ise ulaşılan bağış rakamı 114 milyar TL’yi aşmıştı.

GELECEK HER KURUŞ DEPREMZEDELERE HARCANACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye Tek Yürek” ortak yayınına telefonla bağlanarak, “Kampanyada toplanacaklarla birlikte yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır. İnşallah bugün, tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir” dedi.