“13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı ilan edildiği törende yüz ifadesinin asık olduğuna dair eleştirileri yanıtladı. Herhangi bir mutsuzluk olmadığını belirten Akşener, “Bir mutabakat sağlandı. 6 lider imza attı. Bununla ilgili bir mutsuzluk yok.” dedi.

Habertürk yayınında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Akşener, adaylık krizinin yaşandığı 12’nci 6’lı masa toplantısında yaşananlara ilişkin sorulara da cevap verdi.

O görüntüleri incelettim, arkadaşlara baktırdım. Samimi söylüyorum, o paltolu olarak, üzerimde palto varken Temel Bey’in ve Kemal Bey’in yaptığı konuşmaya baktığınızda tuhaf bir ışık gelmiş, bir tarafım yok gibi görünüyor. Dolayısıyla sonra paltomu çıkarmışım, hepimiz dizilmişiz, diğer fotoğrafta bir sorun yok. Ben aslında mutsuz değildim, öyle bir durum yok. İmza koymuşum ben, öyle bir şey olur mu? Bu dünyada eşim dahil, oğlum hariç, hiç kimse zorla bir şey yaptıramaz.

Önerimizin arkasında durma kararı çıktı. 9.30’daki toplantı sonrası tekrar yetki almam gerekiyordu. Jet hızıyla giyinip, genel merkeze gittim. Bütün arkadaşlar, milletvekilleri, GİK üyeleri, divan üyelerini topladık. GİK’le zoom üzerinden kayda alınmak kaydıyla genel sekreterimiz görevlendirildi. Bu yetkiyi bana aldı. Bunu nasıl kamuoyuyla paylaşacağız. İki belediye başkanımız geldiler. Sonra ben masaya katılacağımı ilan ettim Kürşad Zorlu Beyefendi üzerinden. Amma uzun şeyler yaşamışız, kalbim yoruldu anlatırken. Hakkını helal etsin herkes, iyi bir şey oldu.

“13. CUMHURBAŞKANI KILIÇDAROĞLU OLACAK”

Popülaritesi çok yüksek, milletin ‘hadi, hadi’ dediği iki büyükşehir belediye başkanını da onun koşu partneri haline getirdi o masa. Bunu çok kıymetli buluyorum. Bugün itibarıyla çok samimiyetle söyleyeyim, 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı yani Sayın Kılıçdaroğlu olacak. Birlikte koşacaklar, çünkü o tartıya birlikte çıkıyorlar. Koşu partneri, üçü birden önde elbette Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtirmek üzere.