“Bu millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır” 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada seçimlerin 14 Mayıs ta yapılacağını ve milletinde gereğini yapacağını  ,söyledi.

Erdoğan  konuşmasında, 45 bini aşkın yurttaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gündeme gelen ‘Seçim ertelenecek mi’ sorusuna en net yanıtı verdi, “Bu millet 14 Mayıs’ta gereğini yapacaktır” dedi.

Akşener’i ve muhalefeti  eleştiren  Erdoğan, “Oluşturulan her algıyı, rahatsız oluyorlar ama söylüyorum, not ediyoruz. Şimdi tek gündemimiz depremdir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında ayrıca, deprem felaketindeki koordinasyonsuzluğu sebebiyle gündem olan AFAD’ı ve AHBAP Derneği’ne çadır sattığı için  Kızılay’ı eleştirenlere de seslendi.

“AFAD’ın ve diğer STK’ların pek çok afette, insani krizde gösterdiği çalışmaları yakından takip ettik” diyen Erdoğan, “Sivil yardım kuruluşlarına, bunlara yapılan hakaretleri de asla unutmadığımızı, ileride hesabını sormak üzere kayıtlarımıza aldığımızı da ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.