ADAYLIK İÇİN PARTİLERE BAŞVURU BAŞLADI

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak milletvekilliği seçimleri için siyasi partiler de  milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru bugün başlarken adaylık  koşulları ve ücretleri de belirlendi.

 

AKP 

Adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep edilecek.

CHP

Aday adayı olmak isteyenlerden 30 bin lira alınacak. Engelliler, kadınlar ve gençlerde ise aday adaylığı için 15 bin lira yatırılacak.

Depremlerden etkilenen Malatya, Osmaniye, Maraş, Antep, Adıyaman ve Hatay’da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak.

HDP

Adaylık başvuru ücreti henüz ilan edilmedi ancak 15 bin TL olması, kadın ve engelliler için pozitif ayrımcılık uygulanması bekleniyor.

MHP

Başvuru aidatı olarak 3 bin TL belirlendi. Aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacak.

İYİ Parti

Milletvekili aday adayı başvuru ücreti kadın ve erkeklerde 7 bin 500 TL olarak belirlendi. Engelli ve gazilerden ise ücret alınmayacak.

Saadet Partisi

Erkekler için 15.000 TL, kadın ve gençler için 10.000 TL, engelli vatandaşlar için 5.000 TL başvuru ücreti belirledi. Deprem Bölgesindeki iller için aday adaylığı katkı payı alınmayacak.

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi milletvekili adaylığı için başvuru ücreti erkekler için 7 bin 500 TL, kadınlar için ise 5 bin TL. Deprem bölgesinde olanlar ya da depremden etkilenenlerden ise ücret alınmayacak.