İNCE İLE NE GÖRÜŞÜLECEK ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığına  aday olması üzerine  yoğun eleştiriler alması CHP ile de köprülerin  atılmasına yol açtı.

‘Muhalefetin oylarını böleceği’ gerekçesiyle belirli kesimler tarafından ağır şekilde eleştirilere  uğrayan  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile CHP yetkilileri arasında bir süredir yapılan  gayri resmi temaslarda  da  son aşamaya gelindiği öğrenildi.

Gerek verdiği  demeçler gerekse İnce’nin yarıştan çekilmesinin  beklenmemesi yapılacak bir görüşmenin hiç bir  fayda sağlamayacağı yönünde görüş bildiren  CHP liler  de buna dair bir çağrı yapılmaması  yönünde karar ağırlık kazandı.

Bu karar da Anketlerde millet ittifakının adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu önde göstermesi de önemli rol oynuyor., Siyasi otoriteler de İnce’ye şans tanımamakla yine de Kılıçdaroğlu’ na zarar verebileceği yönünde endişelerini bildiriyor.

Yüzde 30’luk bir oy potansiyeli bulunduğunu öne süren İnce’yse hedefini ikinci tura kalmak olarak belirledi. Resmen aday olabilmek için 100 bin imza toplaması gereken İnce bunu ancak dördüncü günde tamamlayabilmişti.