Sanal bağışçılar ifşa edilecek…..

6 Şubat ta meydana gelen Büyük depremin ardından bölgeye yardım için başlatılan “Türkiye Tek Yürek” kampanyasında ekranlara çıkarak bağış yaptığını açıkladığı halde hala sözlerini tutmayanlar kamu oyuna açıklanacak.

Hürriyet te yer alan Fevzi Kızılkoyun un haberine göre ;15 Şubat akşamı hemen tüm TV kanallarından canlı olarak yayınlanan ve büyük ilgi gören kampanyada 115 Milyar toplandığı açıklanmıştı.

. Kumbarasını bozduran çocuklardan, koyununu satan köylüsüne, emekli maaşını bağışlayan vatandaştan, memuruna, işçisine herkes iyilik için yarışa girdi. Merkez Bankası, THY, kamu bankaları, diğer kamu kuruluşları, Savunma Sanayii gibi kurumlar da yüksek miktarlarda bağışlarda bulundu. Gecede canlı yayınlara bağlanan birçok iş insanı da milyonlarca lira bağış yapacağını söyledi. Gecenin sonunda 115 milyar liradan fazla para yardımı sözü verildi. Kampanyanın üzerinden haftalarca geçmesine rağmen söz verilen yardım parasının sadece 74 milyar 200 milyon lirası AFAD’ın hesabına yatırılması üzerine programa katılarak bağış için söz veren fakat hala yardım  yapmayan kişi ve kuruluşların  kamuoyuna açıklanması  için düğmeye basıldı.