Ya diğer Emekliler ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,;Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık. Bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış bulunuyoruz, hayırlı olsun dedi.

Erdoğan ın bu müjdesi, bu artıştan yaralanmayacak olan diğer Emekliler arasında büyük tepki gördü.”Bizlerde bu ülkede yaşıyor ve bu hayat pahalılığı karşısında eziliyoruz, bu zamlardan biz niçin faydalanmıyoruz” diye feryat ederek   maaşlardaki bu adaletsizliğin bir an önce sona erdirilmesini istiyorlar.

NTV canlı yayına katılan  Erdoğan gıda ve et  fiyatlarındaki rekor artışlarla  ile ilgili olarak ta   şunları söyledi:

Bu artışlar tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımız açıklamalarını yaptı. Et ve Süt Kurumu satış noktalarında ve Tarım Kredi marketlerinde makul fiyatlı ürünleri vatandaşlarımıza sunacağız. Et ve Süt Kurumu satış noktalarında sunulan kıyma ve kuşbaşı iki katına çıkaracak ve fiyat ise kıyma için 119 lira, kuşbaşı et 129 lira olarak belirlendi.

Erdoğan Fahiş kira artışları ile ilgili olarak da ;

-Bu konuda yargı, Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız yakın takipteler. Kira konusunda sıkıntı oluşturulmasına izin vermeyiz. Elimizden gelen nedir, ekonomik bir destek oluşturmaktır. Böyle bir durum tespit edilmesi halinde gerekli adımları atarız,dedi.