BU KAFA KİME HİZMET EDİYOR ?

HAVALİMANI YOLCU TAŞIMACILIĞINDA KRİZ VE ENGELLEME: BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ HAVALİMANINA ALINMIYOR

 

Kent merkezinden Esenboğa Havalimanı’na yolcu taşımacılığı yapan özel BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması nedeniyle EGO otobüsleriyle hizmet verilmeye başlandı. EGO’nun, mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan vatandaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması ve hizmet vermeyecek olması nedeniyle harekete geçti.

EGO Genel Müdürlüğü; 5 Nisan (dün) gece saatleri itibarıyla AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında 442 hat numaralı otobüslerle yaklaşık yüzde 50 uygun ücretle 20 TL’ye hizmet vermeye başladı.

BÜYÜKŞEHİR ENGELLENİYOR, HALK MAĞDUR OLUYOR

Süreç devam ederken, EGO’nun mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan vatandaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Ankara halkının mağdur olmaması adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve BelkoAir’in kanunsuz taşımacılığını sonlandıracaklarını belirtti.

Vatandaşlar şikâyetlerini DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğüne 0312 398 00 00​ (35 Hat) numaralı telefondan bildirebiliyor.