”Bu memlekete ahlakı, erdemi getireceğiz”

Çanakkalelilere seslenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  “Çanakkale ruhunu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz” dedi. İmamoğlu, “Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır” diye konuştu.

Millet İttifakı mitinginde konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

*  Ben de İstanbul gibi dünyanın en büyük kentlerinden birisi, ülkenin göz bebeğini yönetiyorum. Ama onlar şöyle bakıyorlar: Bugünün iktidar; ‘Eğer benim partimden değilsen sen yoksun.’ Hatta bunun ötesinde ne yazık ki düşmanca tavırları bile görebiliyoruz. Kalkıp ‘topal ördek’ denmesi. ‘Sen 13 bin oyla seçimi kazandın mı zannediyorsun’ denmesi. Yani halbuki mesele nedir? Bir oyla bile kazanabilirsin. Ama işte 13 bin oyu beğenmeyen 806 bin oyluk tokadı yer. Demokrasi tokadı iyi bir tokattır. İnsanı kendine getirir. Ama bu arkadaşlar kendine de gelmiyor. Diyor ki illa ikinciyi de yiyelim. Onun zamanı yaklaştı.

Uyumlu çalışsak Allah bilir ben daha neler yapardım diye düşünüyorum. Bazı engellenen meseleleri düşünüyorum. Katlardık hizmetlerimizi. Kim kazanırdı Allah aşkına? Halk kazanırdı. Başkanımız burada belirli bir oy oranıyla seçildi. Peki insana ayırt ediyor mu? Edebilir mi? Mümkün değil. Burada esnafı gezerken sen şu partiye oy verdin diye ayrımcılık yapabilir mi? Bu hangi vicdana sığar? Halbuki biz inancımız gereği insanı Yaradan’dan ötürü, insan olduğu için severiz. Laf inanca gelince mangalda kül bırakmıyoruz ama uygulamaya gelince nafile. Olmaz. Ahlak, erdem çok önemli. Bu memlekete ahlakı, erdemi getireceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu yerde adalet, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın olduğu yerde de icraat olur, iş olur.