”Bunlar devlet nedir haberi yok !”

Cumhurbaşkanı ve  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaelinde yaptığı konuşmada; Bunlar Devlet nedir haberi yok  Böyle devlet yönetilir mi?  diyerek Millet ittifakına yine sert çıktı.

Erdoğan  Kocaeli’de depremzedelerle iftar programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

-Ülkemiz 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin atmosferine girdi, sandığın önümüze gelmesine bir aydan az bir zaman kaldı. Seçimler yaklaştıkça birileri ikbal derdine düştü. Tüm tuşlara aynı anda basmaya başladı.

Terör örgütünün uzantılarıyla işbirliğinden sapkın yapılarla sütre gerisinde yürütülen pazarlıklara kadar her türlü yolu deniyorlar.

Bizimle eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar. Onca yıldır yönettikleri belediyelerde yapmadıkları önce söz verip sonra üzerine beton döktükleri ne kadar iş varsa ısıtıp ısıtıp yeniden gündeme getiriyorlar.

Millete umut olacak hiçbir projeleri yok. Mazilerinde ülkeye kazandırdıkları hiçbir yatırımları yok. Ülkenin geleceğine dair hiçbir ufukları yok. Gençlerimize umut aşılayacak hiçbir vizyon yok. Türkiye‘nin sorunlarını çözebilecek kapasiteleri yok.

Bu yokluklar ittifakında ne var? Bolca anlaşmazlık var. Bir sene boyunca onlarca temas yaptılar. Adaylarını bile kavgasız belirleyemediler. Aynı masanın etrafına oturmuş 7 kişi daha birbirlerini idare edemiyorlar. Makam mevkii dağıtmak dışında bir şey yaptıkları yok. Her partinin genel başkanına cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyorlar. Utanmadan sıkılmadan israftan bahsediyorlar. İsrafın ta kendisi bu. Bunlar devlet nedir haberi yok. Böyle devlet yönetilir mi?