”Gençler, işi birinci turda bitirin”

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, şu anki verilere göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağına dikkat çekerek kararsız genç seçmenlere işi birinci turda bitirme çağrısında bulundu.

Özel, seçimin ilk turda kazanılması için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ata ittifakı adayı Sinan Oğan’a oy vermeyi düşünenlere 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşananları hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Çoğu ankete göre cumhurbaşkanlığı için millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan’ın önünde. Ancak, özellikle Memleket Partisi’nin adayı Muharrem İnce’ye gitmesi beklenen oylardan ötürü seçimin ikinci tura kalma olasılığı yüksek.

Manisa’da konuşan Özel, şunları söyledi:

*Bu seçim, yüzde 50 artı 1 ile alınacak seçim. 50 artı 1 ile alınabilmesi için kararsız gençlerin, ‘Acaba ilk turda başka yere mi versem, ikinci turda böyle mi yapsam’ diye düşünen gençlerin bu işi birinci turda bitirmesi lazım.

*Açık söyleyeyim; Recep Tayyip Erdoğan, 43’lerde filan. Kemal bey, 48-48,5’ta. Diğer iki adayın da biri 4, biri 2 alıyor. O iki adayın bir seçim kazanamayacağı belli ama seçimin ikinci tura kalma riski var.

*Burada gençlerin yapması gereken, cehennemin kapısını birinci turda kapatmak. Eğer aralık bırakırsanız oradaki ateş memleketi yakabilir.

*Biz, geçmişte de 7 Haziran’da çoğunluğu kaybedenlerin 1 Kasım’da kazanmak için neler yaptıklarını gördük. O yüzden bütün herkese, sözümüze değer veren herkese diyoruz ki cehennemin kapısını birinci turda kapatın.