Trabzon’da İmamoğlu-Kılıçdaroğlu KASIRGASI ….

AFAD ın bir gün önce halka” sokağa çıkmayın müthiş bir KASIRGA geliyor” diye mesaj çektiği  Trabzon Atatürk Meydanı’nda Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu  gerçekleştirdiği mitinge halkın yoğun katılımı gözlemlendi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu,burada yaptığı konuşmada   “Elinizi vicdanınıza koyun” diyerek “Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin” çağrısında bulundu.

Kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AFAD’ın bugün için (4 Nisan) Trabzon’a fırtına uyarısı verdiğini hatırlatarak, “Bir derdimi sizle paylaşmak istiyorum. AFAD’ın bir mesajı bana ulaştı. Ya güzel AFAD kıymetli AFAD kurban olayım milletimin acı yaşamış bölgesindeyiz orada gel bizimle işbirliği yap. İstanbul’a Trabzon’a güzel hizmetler sun. Milleti orada aldattın, Trabzon’u aldatma bari.

Size bir mesaj okuyacağım: Meteorolojiye göre yarın Trabzon’da kuvvetli fırtına bekleniyor. Ama burası doğru… Diyor ki ağaç, direk ve çatı devrilmesi çatı uçması hatta baca gazı zehirlenmesi olabilir… Yahu biz Temel Fıkrası anlatırız ama fıkralarımız akıllıca olur. Böyle aptalca olmaz. Ama bir konuda tutturdular.. Bugün Trabzon’da Karadeniz’de fırtına var. Trabzon’da biz Karadeniz fırtınasını biliriz. Onun adı Trabzonspor’dur. Ama bugün 13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu fırtınası var” dedi.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz: AFAD’ın dediği kadar var… Bir fırtına var. Ekrem başkan İstanbul’u gerçekten de hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem Fatih Sultan Mehmet’in öngördüğü İstanbul yapacak Aynı zamanda cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görevini yapacak. Önündeki tüm bürokratik engelleri kaldıracak. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? 85 milyonu kucaklaştıracağım. Bir arada olacağız ve güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

Emeklinin hesabına 15 bin TL yatacak: Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban bayramında verilecek ikramiye asgari ücret kadar olsun dedik. 8500 TL… eksik verdiler. Cumhurbaşkanı seçildiğimde önümüzdeki bayram emeklilerin hesabında 15 bin TL yatacak. Göreceksiniz… Diyecekler ki parayı nereden bulacaksın. Söz söz. Bay Kemal o paranın tamamını bulacak. 5’li çeteye, uyuşturucu baronuna para var, milyon dolarlar dönüyor, 5 yerden 6 yerden maaş alana para var… Emekliye gelince para yok! Para var, alacağım, vereceğim.
418 milyar dolarlık bir hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım.

Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum… İktidara gelirsek 1 ay içinde esnafın pandemi döneminde çektiği kredilerin faizini sileceğiz. Esnaf rahat nefes alacak. Stopaj vergisini sıfırlayacağız. Zincir mağazalardan en çok esnaf şikayet ediyor. Sana söz o beladan kurtaracağım esnafı. Benim cumhurbaşkanı adayı olmama engel olmak istediler.

Torpili kaldıracağım: Gençler üniversite sınavına gireceksiniz, üniversiteye gidiyorsunuz, kazanıyorsunuz ama sözlü sınavda hakkınız yeniliyor, torpili olanlar yukarı; ama sizin hakkınız yeniliyor. Söz verdim o torpili kaldıracağım.