Erdoğan, “Sandığın telafisi olmaz.rehavete kapılmayın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi’nde “Kadın Buluşması” programında konuştu.

Seçimlere 2 gün kaldığını hatırlatan ve rehavet uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandığın telafisi olmaz.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Karşımızda yüzde 1 oy alana 40 milletvekili dağıtan garip bir insan var. Bir özelliği daha var, hesap uzmanlığı. Bu nasıl hesap uzmanlığı ki yüzde 1 oyu bile olmayanlara 40 tane milletvekili dağıtıyor.” dedi.

Öte yandan AK Parti kadın kollarının etkinliğinde kadına dair bir çok uygulamayı ve reformu hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Kadınlar haklarını kullanırken başörtülü ve başı açık ayrımına gidilmesini biz ortadan kaldırdık. Aile içi şiddeti şikayete tabi olmaktan çıkardık ve resen takip edilen suçlar arasına aldık. Kadınlarımızın en az bir eğitim düzeyini tamamlama oranını yüzde 88’e ulaştırdık. Ebeveynlerden birine kısmı süreli çalışma imkanı sağladık. Kadınların lehine pozitif ayrımcılığı Anayasa’ya bir getirdik. İstihdamdaki kadın sayısını 6 milyondan 10,5 milyona yaklaştırdık.” dedi.