”Gençlerin hayallerini çaldınız”

MANSUR YAVAŞ MANİSA’NIN İLÇELERİNİ GEZDİ

 

Manisa’nın Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde halkla buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Herkese aynı şekilde hizmet edecek sistemi hep birlikte kuracağız. Gençlerin hayallerini çaldınız. Gençlere akıl vermek yerine onlardan akıl almanın zamanı geldi. Ülkemiz içerisinde huzuru isteyen bir yönetim inşallah gelecek” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı il il sürdürdüğü seçim gezileri kapsamında Manisa’nın Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

 

BUNDAN SONRA NEFRETİN OLMADIĞI BİR DİL KAZANACAK

Üç ilçede de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Mansur Yavaş, “14 Mayıs’ta bir seçime gidiyoruz ama meydanlarda sanki savaşa gidiyoruz gibi bir hava var. Son yıllarda siyasette bir gerginlik yaratarak, insanları kutuplaştırarak oy isteme devri başladı. Oysa hepimiz evlerimizde, iş yerlerimizde kardeşçe oturuyoruz. Birlikte düşünüyoruz. Birlikte üzülüyoruz. Sevinçte hep birlikte seviniyoruz” diye konuştu.

Seçimin bazıları için büyük kayıplara sebep olacağını kaydeden Yavaş, “Şefkatin, merhametin, nefretin olmadığı bir dil kazanacak” dedi.

 

“KORKU BUNLARI SÖYLETİYOR”

Konuşmalarında 2019 Yerel Seçimleri sürecinde yaşadıklarına da değinen Mansur Yavaş, “Önce küçümsediler ‘Bunlar kazanamaz’ dediler. Sonra anketlerde bizim oylarımız yükselince tehditler, iftiralar ve hakaretler çoğaldı. Biz sayın kelimesini ağzımızdan düşürmezken ‘Mansur Efendi’ gibi üstten konuşmalara başladılar” ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinde hakkında türlü iftiralar atıldığını belirten Yavaş, “İşçileri çıkaracağımızı söylediler. Alnının teriyle çalışan herkesin başımızın üstünde yeri var. Çıkaracağımız kişi, işe gelmeden maaş alanlar olur. Şimdi de ‘Hepinizi devlet dairelerinden atacak’ diyorlar. Korku bunları söyletiyor” dedi.

Ankara’da sosyal destek anlayışını değiştirdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi olarak Başkent halkının yanında olduklarını kaydeden Yavaş, şunları söyledi:

“Seçimden sonra devreye girecek olan Aile Destek Sigortası ile ihtiyacı olanların bütün masrafları karşılanacak. İnsan onurunu ezmeden her evde yemek pişecek. Her ev ısınacak. Aç ve açıkta kimse kalmayacak. En güzel örneği Millet İttifakı belediyeleri… Ankara’da kimse yatağa aç girmiyor, giremez. Muhtarlarla görüşüyorum ‘Eğer kömürünü, doğal gazını alamayan birisi varsa ve soğuktan donarsa vebali senindir’ diyorum. ‘Ben sizler vasıtasıyla onlara ulaşabilirim’ diyorum.”

 

“SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN HER TUŞA BASARLAR”

Konuşmalarında şeffaf hizmet anlayışı vurgusu da yapan Yavaş, “Tüyü bitmedik yetimin hakkını yemek için atmadıkları iftira kalmadı. ‘Mansur Yavaş seçilirse sayaçları PKK’lılar okuyacak’ dediler. Çözüm sürecinde zorla söktükleri T.C. tabelalarını yerlerine geri astık. Bunlar mevsimlik vatansever. Yeri gelir milliyetçiliği ayaklar altına alır, yeri gelir başının üstüne koyar. Bizim milliyetçiliğimiz ölünceye kadar aynı gidecek. Seçimi kazanmak için her tuşa basarlar. Suçlamaların hiçbiri bize yapışmaz. Yine korkutmak için şöyle olur böyle olur demeye başladılar. Bebek katilini ceza evinden çıkaracak kimse daha doğmadı. Cezasını sonuna kadar çekecek. Kandil silah bırakmadığı sürece o füzeler tepelerine yağacak.  Milli güvenlik politikalarımız aynı şekilde devam edecek. Devletin milli politikaları değişmez. Şimdiye kadar hiçbir hükümet silahlı kuvvetleri hiç bu kadar siyasete alet etmedi. Okulları, camileri bu kadar siyasete alet etmedi. Bunlar ancak yapacak işi kalmayanların iddiaları” ifadelerini kullandı.

 

“65 MİLYON SEÇMENDEN OY İSTİYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en kapsamlı kırsal kalkınma projelerini hayata geçirdiklerini de belirten Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimizde ‘Bizim boşa gidecek paramız yok. Ankara halkından aldığımızı Ankara halkına vereceğiz. Bizim çılgın projelerimiz yok. Sizlerden aldığımız, alın terinizle ödediğiniz tertemiz paraları gömecek çöp projelerimiz yok’ demiştik. 16 milyar lirayı park yapmak için dinozorlarla doldurup toprağa gömmüşler. Bizim önceliğimiz insan sağlığı, insan hayatı…”

“Bütün Millet İttifakı belediyelerinde her şey çok güzel oldu” diye konuşan Yavaş, “Siz giderseniz her şey çok daha güzel olacak. Bu yönetim devam etsin mi? Hayallerimizi çaldılar. Bizim için teröristin adı teröristtir. Katilin adı katildir. Seçimi kazanmak için her şeyi yaparsınız. Altı genel başkan bir araya geldi uzlaştılar bir mutabakat metni hazırladı. Orada yazılanların haricinde söylenenler yalandır, iftarıdır. Onların ağzına yakışır. Bizler inşallah birleşe birleşe kazanacağız” diye konuştu.

 

“OY VERİRKEN KUL HAKKI YİYENLERDEN YANA OLMAYIN”

Türkiye’de liyakatin kalmadığına dikkat çeken Mansur Yavaş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hiçbir şeye bakmıyorlar. ‘Partiliyse, bizdense her şeyi yapar’ diyorlar. Bunlara her şeye helal. Kendisine helal olan her şey karşısındakine haram. Artık bu zihniyet bitecek. Yurtdışına gitmek isteyen öğrenciye asalak diyen bir dil Cumhurbaşkanının dili olamaz.  Seçildiği zamandan itibaren 85 milyonun cumhurbaşkanıdır. Görüşlerini beğense de beğenmese de tahammül etmek zorundadır. Biz de insanca muamele görmek istiyoruz. İllet, zillet lafı duymak istemiyoruz. İnsanları ayrıştıramayız. Yeni gelecek hükümet mutlaka bir şeyler yapacaktır. Denenmişi denemenin bir anlamı yoktur. Ankaralı bizi denedi ve memnun. Millet İttifakının bütün belediyelerinde genel bir memnuniyet var. İnşallah ülkemizde de bu memnuniyet artarak devam edecek. Biz altı siyasi parti yan yana geldik, birleştik. Kavga etmeyeceğiz. Bundan sonra halktan yana siyaset yapan, açık açık hesap veren, tatlı dilli bir yönetim gelecek. Müslüman kötü söz söylemez, iftira atmaz, kul hakkı yemez. Oy verirken kul hakkı yiyenlerden yana olmayın çünkü atfedilmeyecek bir günaha da eşlik etmeyin. Değiştirirsiniz hükümeti eğer gerçekten onların dediği gibi yapamıyorsa yeni bir seçime gidilir tekrar değiştirirsiniz. 14 Mayıs’ta bu uzlaşma ile sandığa gideceğiz. 14 Mayıs’ta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk turda seçeceğiz. Çankaya köşküne götüreceğiz.”