YAVAŞ VE İMAMOĞLU MİLLET İTTİFAKINI İKTİDARA TAŞIYOR

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE DENİZLİ’DE

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Denizli halkıyla bir araya geldi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Niğde Millet Buluşması’nın ardından Denizli’ye geçti.

Denizli 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Meydanı’nda gerçekleşen Millet Buluşması’nda Yavaş ve Kılıçdaroğlu’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

 

İMAMOĞLU: “MİLLETİMİZİ BÜTÜN KAZANIMLARIYLA YERLE BİR ETTİLER”

İlk olarak sahneye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “21 yıllık beklenen heyecanın eşiğine gelmiş bir toplum var. Heyecanı son ana, son saate kadar hep birlikte yaşatalım. Çok önemli bir dönüm noktasındayız” dedi.

Millet İttifakı olarak çok çalıştıklarını kaydeden İmamoğlu, “Çalışmamızın çok azını gördünüz. Aslında 15 Mayıs’tan sonra nasıl çalışacağımızı herkese göstereceğiz. 14 Mayıs’tan sonra Denizli de hakkını alacak” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinin cennet olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Paramızı pul ettiler. Bir anda milletimizi bütün kazanımlarıyla yerle bir ettiler. Emeklisinden işçisine, memurundan sanayicisine, tarımla uğraşanından emeklisine herkesi mağdur ettiler. Bu iktidar fazla değil… O kadar çok şey kaybettik ki… İktidarı devraldıklarında dünyanın 16’ıncı ekonomisiydik bugün 21’inci ekonomisi konumundayız. Daha da geri gidiyoruz. Bu seçim geleceğimizi kurtarma seçimi… Yolda gelirken binaların duvarlarında ‘Denizli vatanı böldürmez’  diye afişler asan insanları gördüm. Bu milleti siz böldünüz siz. Oy veren, vermeyen, inançlı, inançsız, milli, gayri milli… Sorarım size benim inancımı da milliyetçiliğimi de ölçecek kişi anasının karnından doğmadı. Hangi birimiz bu vatan sevgisini birine ölçtürürüz? Bu vatan için her bedeli ödemiş milletimizin evladıyız. Biz hepimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetinin evlatlarıyız. Gencecik bir milletiz. Sıra artık şahlanmada ve tarih yazmada. Kiminle? 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile…”

 

YAVAŞ: “BÖYLE İKİ YÜZLÜ SİYASET OLUR MU”

İmamoğlu’nun ardından sahneye çıkarak Denizli halkına seslenen ABB Başkanı Mansur Yavaş ise “Gelirken bir pankart gördüm ‘Denizli ekmeğini bölüşür vatani böldürtmez’ 40 yıldır o kandil, Amerika, Rusya böleceğim diye uğraştı kan akıttı bölemedi şimdi diyorsunuz ki 80 terörist kaldı o mu bölecek bundan sonra?” diyerek konuşmasına başladı.

İktidarın değişmesi gerektiğini kaydeden Yavaş, nedenlerini de şöyle açıkladı:

“21 yıldır aynı hükümet, zannediyorlar ki biz olmasak her şey ölür. Milli politikalar aynen devam eder. İslam coğrafyası ile ilişkilerimiz devam eder. Seçime girilirken milliyetçilik dozu artıyor biraz da muhafazakarlık dozu artıyor başlıyorlar bu şekilde oy alacağız diye söylemleri… Siz değil misiniz milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklar altına alan siz değil misiniz? Sadece kendilerini inançlı zannediyorlar. Attıkları iftiralara bakmayın. Seçimi kazanmak için bunlar Kandil’i de konuşturur, kendileri de gider, İmralı’yla konuşur… Heyet gidiyor dendi inkâr ettiler. Böyle ikiyüzlü siyaset olur mu? Merak etmeyin bu ülkenin sağlam sahipleri var. Bizler varız hiçbir şey olmaz. Allah’ın izniyle ülkeyi kimse bölemez. 40 yıldır bölemediler şimdi mi bölecekler? Silahla bölemediler şimdi mi bölecekler? Biz 85 milyonun oyuna talibiz. Bugün Hakkari’deki insan da işsiz, Edirne’deki de Ankara’daki de işsiz. Sorunlarımız ortak…”

“Artık hukukunda adaletinde varacağı bir yer kalmadı” diyen Yavaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Değerli AK Parti yöneticileri siz kaybettiniz nasıl kaybettiniz biliyor musunuz? 2002 yılında iktidara geldiğinizde o tarihteki fotoğrafları gözünüzün önüne getirin, kıyafetlerinize bir bakın ve o zamanki yaşantınızı şöyle bir gözünüzün önünden geçirin… Bir de şimdiki halinize… 21 yıl sonra geldiğiniz hale bakarsanız neden kaybettiğinizi anlarsınız. Fakir fukaranın hakkını savunacağız, dediniz. Yoksulluğu bitireceğiz, dediniz. Türkiye’yi cennet yapacağız, diye geldiniz. Maşallah hepimize cehennemi yaşatır hale geldiniz. Siz temel değerlerinizden uzaklaştığınız için kaybettiniz. Devletin bütün hizmetlerini kendi emrinize verdiniz. Birinci turda bitiriyoruz söz mü? Birleşe birleşe kazanacağız. Birbirimizle kavga edecek bir sebebimiz yok artık yan yana gelmeyi de öğrendik uzlaşmayı da öğrendik. Gençler en iyi arabaya, en iyi tatile, en iyi telefona hepsine siz layıksınız. Konuşanları boş verin sadece kendi çocuklarına hak görüyorlar bunu… Öyle bir şey yok. Bu ülkede insanların hayallerini dahi yıktılar korku düzeniyle… Bunların hepsi düzelecek.”

 

KILIÇDAROĞLU: “İNSANIN YOKSULLUĞUNU ASLA VE ASLA AFİŞE ETMEYECEĞİZ”

Son olarak konuşmalarını gerçekleştiren Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Beraber ve birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Beraber ve birlikte demokrasi getireceğiz. Demokrasi içerisinde ülkeyi büyüteceğiz. Tek bir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Hiçbir çocuk bu bereketli topraklarda yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü verdim. İnsanın onurunu koruyacağız. İnsanın yoksulluğunu asla ve asla afişe etmeyeceğiz. İnancımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Hiçbir yoksul ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek. Bunlar temel haklardır. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında durur. Beşli çetelerin yanında duran devlete sosyal devlet denmez. Onun adı olsa olsa saray devletidir. Bu ülkeye adanmış bir gelenekten geliyoruz. Eleştirdi diye, hapse at, gözaltına al. Bizim dönemimizde bunların hiçbirisi olmayacak. Beni istemeyen 2 grup var. Biri beşli çeteler diğeri uyuşturucu baronları. Çok ayrıştık, kutuplaştık birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Çok zengin bir ülkemiz var. Her şey çok güzel olacak sizin için çalışacağız, sizin için alın teri dökeceğiz.”