Anlaşamadılar !

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasında bir süredir devam eden, Meclis’te grup kurulmasına ilişkin görüşmelerde yeni kurulacak bir parti çatısı altında birleşilmesi formülü rafa kalktı.

3 partinin milletvekili adayları, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimine CHP listelerinden girdi.

DEVA Partisi 15, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi de 10’ar milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil ediliyor.

Meclis’te grup kurabilmek için en az 20 sandalyeye sahip olmak gerekiyor. 3 parti, bu amaçla bir süredir toplantı halindeydi. Masadaki formüle göre, her parti 7’şer milletvekili vererek bir çatı altında grup kuracak böylece partiler kurumsal kimliklerini de muhafaza edecekti.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Saadet Partisi’nden son toplantıda bir hamle geldi. Meclis grubunun Saadet Partisi çatısı altında kurulması önerildi. Bu önerinin ardından Meclis’te grup kurmak için yürütülen görüşmeler şu aşamada tıkandı.

Öte yandan katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan  DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, üç partinin Meclis’te grup kurma düşüncesinin sona erdiğini duyurdu.

Kaynak:ntv.com