ÇİĞDEMİM DERNEĞİ 18.KOMŞULUK GÜNÜ PANAYIRI

ÇİĞDEMİM DERNEĞİ 18.KOMŞULUK GÜNÜ PANAYIRI

Çiğdemim Derneği; kuruluşunun 27. Yılında, “Komşuluk Panayırının” 18.sinde, komşuluk ilişkilerinin ön planda olduğu; tanışma, dayanışma, paylaşma ve güven ortamını geliştirmek üzere komşularla bir araya geldi.

Etkinliğimizin açılışında konuşan dernek başkanı Fatih Fethi Aksoy; Komşuluk Günü kutlamalarının, insanları birbirlerini tanımaya ve iletişim kurmaya teşvik ederken çevre esnafını, kurumsal yapıları, STK ları ve nihayet toplumları da bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Aksoy; “27 yıldır komşuluk ve dayanışma diyoruz, mahallenin ve mahalle sakinleri olan bizlerin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları gönüllülük ilkesiyle yürütürken katılımcı süreçler işletmeye özen gösteriyoruz. Sağolun sizler de bizi yalnız bırakmıyorsunuz. BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ ve bu gücümüzün farkındayız.” diyerek etkinliğe emek veren herkese teşekkür etti.

 Komşuluk Günü insanları birbirlerini tanımaya ve iletişim kurmaya teşvik ederken, toplumları da bir araya getirmeyi amaçlıyor. Hızlı şehirleşmenin ve şehir yaşamındaki yoğunluğun neticesinde solmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini canlandırmak amacıyla düzenlenen ve uzun yıllardır aralıksız devam eden etkinliğin başlangıcında Çiğdemim Gitar Topluluğu gençlerinin hocaları Bülent Alıç yönetiminde konseri ve Ukulele Atölyesinin Ece Apaydın yönetimindeki konseri vardı. Devamında Çiğdem Hasan Ali Yücel Çankaya Evi Zeybek ve Sirtaki ekibi gösterisi izlendi. Çiğdemim Ritim Topluluğunun Bülent Balcı yönetimindeki konserinin ardından ses sanatçısı Pınar Doğan Sezgi sahne aldı ve izleyicilere neşeliş anlar yaşattı. Çiğdem Mahallesindeki etkinliklerin vazgeçilmezleri Vazgeçmez Amcalar’da saksafon dinletisiyle konukları coşturdu.

Çeşitli tanıtım ve stantlarının da açıldığı panayırda Çiğdemim Fotoğraf Topluluğu sergisi de ilgiyle izlendi.