En vefalısı SARIGÜL çıktı

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi’nin (TDP) CHP’ye katılacağını söyledi.

Bugün, düzenlediği basın toplantısında kararı duyuran Sarıgül, şunları söyledi:

“Şimdi Türkiye’nin önünde yeni bir dönem var. Seçimler öncesinde ve sonrasında muhalefeti ve adayları dizayn ettiler. Bu yönetime karşı olan dirençleri kırdılar. Ya bu sistemden yana olacağız ya da Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu sistemin devam etmesi halinde devlet bir parti devleti haline gelecek. Meclis göstermelik olacak. Türkiye uygar dünyanın üyesi olmaktan çıkacak. Ülkemizin sıkıntıda olduğu bir dönemde parti çıkarlarını ve kişisel çıkarları gözetemeyiz.”

GÜRSEL EROL DAN VEFASIZLARA TEPKİ

 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP listelerinden milletvekili çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin Meclis başkanı adayı çıkarmasının ‘siyasi nezaketsizlik’ olduğunu söyledi.

Seçimlere CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10’ar, Demokrat Parti üç milletvekili çıkarmıştı.

Dün düzenlenen Meclis başkanı seçimlerinde AKP ve MHP’nin adayı Numan Kurtulmuş, 321 oyla başkan seçilmişti.

DEVA Partisi, İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nu, Gelecek Partisi’yse Antalya milletvekili Serap Yazıcı Özbudun’u aday göstermişti. Saadet Partisi de Özbudun’u destekleme kararı almıştı.