İngiltere’den hayal kırıklığı yaşamayacağız…

İngiltere’den hayal

kırıklığı

yaşamayacağız…

 

Necdet B.SİVASLI

 

Turizmde işler istenildiği gitmese de İngiltere ve Rus turistler sezonun kurtarıcıları olacak. Şimdi de devreye SunExprees girdi. İngiltere’den Türkiye’ye turist getirecek.

Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa’nın ortak hava yolu SunExpress, İngiltere pazarında 2024 uçuşlarını satışa açtı. Hava yolu, büyük ölçekli kapasite artışına da gitti.

İşte SunExpress’in 2024 İngiltere-Türkiye uçuş programı:

* Leeds Bradford-Antalya:  31 Mart 2024’te 2 frekans olarak başlayacak olan uçuşlar sonrasında 3 frekansa çıkarılacak. Bilet satışları 12 Eylül 2024’e kadar açık.

* Edinburg – Dalaman: 1 Nisan 2024’te başlayacak olan uçuşlar 12 Eylül 2024’e kadar yapılacak ve haftada 2 uçuş yapılacak.

* Edinburg – Antalya: Bu hatta frekans 2024 yılının Temmuz ayından itibaren haftanın 7 gününe çıkarılacak.

* Birmingham – Dalaman: 20 Mayıs 2024’te haftanın 7 günü olarak başlayacak olan uçuşlar 7 Haziran’dan itibaren günde 2 uçuşa çıkarılacak.

* Birmingham –  Antalya hattında 22 Mayıs 2024 itibariyle günde iki uçuş yapılmaya başlanacak.

* Bristol – Antalya hattında 2024 yılının mayıs ayı itibariyle uçuşlar haftada 5 frekansa çıkarılacak.

* Gatwick – Dalaman hattında 20 Mayıs 2024 itibariyle haftanın 7 günü uçuş yapılacak.

* Antalya-Gatwick hattında 18 Mayıs 2024 itibariyle günde iki uçuş yapılacak.

* Manchester – Antalya hattında 4 Mayıs 2024 itibariyle günde iki uçuş yapılacak.

* Londra-Stansted’den Antalya uçuşları başlayacak.

* Manchester – Dalaman hattında 20 Mayıs 2024’ten itibaren günde iki uçuş yapılacak.

Küresel çapta tatil harcamaları artacak.

IT ve danışmanlık şirketi Accenture’nin 16 ülkede 10 bin insanla yapılan bir global araştırma, artan yaşam maliyeti ve enflasyona rağmen insanların tatili ihtiyaç olarak görmeye devam ettiği, bu nedenle isteğe bağlı diğer şeylerden kısarken, tatilde daha fazla harcama eğiliminde olduğunu ortaya koydu.

Buna göre, insanların yüzde 71’i tatil bütçesini korumayı veya artırmayı planlarken yüzde 78’i tatil amaçlı seyahate çıkmayı, yüzde 50’si ise iki defa tatile çıkmayı hesaplıyor.

Katılımcıların yüzde 85’i şu anda belirsizlik içinde yaşadığını belirtirken, bunların içinden yüzde 52’si söz konusu belirsizliğin 12 ay boyunca devam edeceğini düşünüyor.

Ancak Accenture’nin yaptığı ayrı bir araştırmada devam eden yüksek enflasyon, yüksek faizler ile istihdam ve gelire dair artan belirsizliğin, tüketici harcamalarının direncinde yeni sınamalar test edeceği uyarısında bulunuldu. Araştırmada “Ancak buna rağmen birkaç yıl devam eden pandemi bağlantılı seyahat kısıtlamaları, seyahatin yolculuktan fazlası olduğunu hatırlattı.” denildi.    

Bizim için önemli.

Alman havayollarında bu yıl kargaşa yaşanacak mı?

Almanların tatil modunda girdiği ve tur operatörlerinin bir miktar kapasite arttırdığı Almanya’da, havalimanlarının geçen yaz olduğu gibi kaos/zorluk yaşayabileceği belirtiliyor.

Artan enerji, uçak bileti, otel, yiyecek-içecek fiyatları nedeniyle seyahat maliyetinin arttığı Almanya’da fiyat artışının lokasyona ve otele göre değiştiği ifade ediliyor.

Alman Havalimanları Birliği (ADV), geçen yıl yaşanan kaosun ardından havalimanı süreçlerinin iyileştirildiğini ve personel sayısının artırıldığını açıkladı. Paskalya tatilinde sorun yaşanmadığını ifade eden ADV, “2023 seyahat sezonunun daha da iyi olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle yoğun dönemlerde, havalimanına ve işlem noktasına bağlı olarak yine de zorluklar yalanabilir.” dedi.