”Asıl bu iktidara oy verenlerin bir ders vermesi lazım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada;  AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin oturup bir vicdan sorgulaması yapması gerekiyor. Bunu sokaktaki sade vatandaşın da düşünmesi lazım,dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

“Vatandaşın zor durumda olduğunun farkındayız. ‘Neden sesiniz çıkmıyor?’ diye sitem ettiğinin de farkındayız. Biz sesimizi çıkaracağız, ama 25 milyonu artırmak şartıyla… Vatan sadece benim vatanım değil, hepimizin vatanı. Benim sıkıntım varsa, benden daha zor durumda olan vatandaşın da sıkıntısı var. O zaman o sıkıntıyı bile bile kendisine verilen sözlere kanarak bugün bir soykırım ekonomisini uygulayan siyasal iktidara asıl oy verenlerin bir ders vermesi lazım, bunu bekliyoruz. Onların biraz seslerini yükseltmeleri lazım. AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin oturup bir vicdan sorgulaması yapması gerekiyor. Bunu sokaktaki sade vatandaşın da düşünmesi lazım.

Kılıçdaroğlu “Bahçeli bugün bir açıklama yapmış, diyor ki ‘Emekliye seyyanen zam kök ücrete de yansıtılmalı.’ Elinden tutan mı var, verirsin kanun teklifini Meclis’ten çıkar, CHP olarak ben söz veriyorum biz de destekleyeceğiz, getir bakalım. Getirir mi? Saraydan izin alması lazım. Milliyetçilik sıradan bir kavram değildir. Milliyetçilik kendi halkının çıkarlarını savunmaktır” dedi