“Cumhuriyet Halk Partisi Özüne Dönmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı: “Cumhuriyet Halk Partisi Özüne Dönmeli”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, partideki değişim ihtiyacını ve CHP’nin tavrını açıkladı. Partinin çok demokratik açık ve şeffaf olduğunu, içeride yaşananların dışarıya yansıtıldığını belirtti.

Başkan Köybaşı, “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Partide herkesin bir değişim isteği var. Değişim mutlaka olmalı ve olacaktır da biz de Balıkesir olarak değişimden yanayız. Ancak değişim, sadece ‘sen kalk ben oturayım’ şeklinde veya popüler isimler üzerinden yapıldığında sonuç hüsran olur. Genel Başkanımız neyi ne kadar devam ettireceğini kendisi açıklayacaktır, zaten kongre süreçlerimiz başladı, mahalle ilçe ve il kongreleri sonrası büyük kurultayımız yapılacak. “ dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı, CHP’nin kendi ilkeleri doğrultusunda ortaya koyacağı yapısal değişim girişimlerine destek vereceklerini dile getirdi. “Önümüzde yerel seçimler var, Önceki yerel seçimlerde aynı Genel Başkanımız ile büyükşehir belediyeler bazında büyük başarı elde ettik, Ankara, İstanbul, Mersin, Adana, Antalya’yı gibi büyük şehirleri kazandık, bu başarının devam edeceğine partimizin birinci parti olacağına inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Köybaşı, partide değişim evet ama esas ülkede iktidar değişimini ve yenilenmenin olması gerektiğini belirtirken, “Aynı yoldan gidip sonunda farklı bir caddeye çıkmayı beklemek akıllıca değil. Eğer aynı yolu izleyecekseniz ve değişim diyecekseniz varacağınız yer aynı olacaktır. Bu nedenle yapısal değişim olmalı, düşüncelerde değişim olmalı. Cumhuriyet Halk Partisi kabuk değiştirmeli, belki de özüne dönmeli.” dedi.