Ehliyet sahibi olmanın bedeli 12 bin 295 lira oldu

Ehliyet sahibi olmanın bedeli kurs, harç ve sınav ücretleri ile birlikte toplamda 12 bin 295 liraya kadar yükseldi. Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyon Başkanı Serdar Tepeöz, 1 Temmuz itibarıyla Ankara’da 8 bin 500 lira ehliyet kursu ücreti almaya başladıklarını söyledi.

Ehliyet sahibi olmanın maliyeti katlandı. Ankara’da B sınıfı ehliyet kurslarının ücreti 1 Temmuz itibarıyla 7 bin 60 liradan 8 bin 500 liraya yükseldi. Buna 3 bin 260 lira harç ücreti ile 240 lira yazılı, 295 lira direksiyon sınav ücreti eklendiğinde ehliyet almanın bedeli 12 bin 295 liraya kadar yükseliyor.

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’ın haberine göre Orta Anadolu Sürücü Kursları Federasyon Başkanı Serdar Tepeöz, Ankara’da B sınıfı ehliyet kursu ücretinin 1 Temmuz itibarıyla 7 bin 60 liradan 8 bin 500 liraya çıktığını söyledi. Tepeöz, kurs ücretlerinin yılbaşında ise 10 bin 500 liraya çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

Ehliyet sahibi olabilmek için kurs ücretlerine ek olarak harç ücretlerinin de yatırılması gerektiğini ifade eden Tepeöz, “B sınıfının harç ücreti 3 bin 260 lira. Motosiklet grubu için harç bin 560 lira civarında. Devlet kamyon için ise vatandaştan 4 bin 950 lira harç alıyor. Ehliyet ücretlerine ayrıca harç ücretleri ekleniyor” diye konuştu. Tepeöz, yazılı sınav ücretinin 240 lira, direksiyon sınav ücretinin ise 295 lira olduğunu sözlerine ekledi.

Yaşanan fiyat artışları ile vatandaşların alım gücünün düştüğüne dikkati çeken Tepeöz, “Vatandaşların ekonomik durumu ortada, alım gücü düşük. İmkanlar dahilinde gelip bizimle pazarlık yapıyorlar. Taksit imkanı istiyorlar. Kredi kartından ya da elden taksit istiyorlar. Vatandaşlar ihtiyaçları olduğu için bir şekilde kurslara kayıt oluyorlar. Kurs ücretleri yükselmiş olmasına rağmen kayıtlar devam ediyor. Kayıtlarda bir düşüş yok” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/