ÖZASLAN: “ANKARA, MAZLUM DÜNYANIN KALBİDİR”

ANKARA KULÜBÜ DERNEĞİ’NDEN ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’A
ANLAMLI ZİYARET
ÖZASLAN: “ATATÜRK, CUMHURİYET VE BAŞKENT ANKARAMIZIN TEMSİLİ AÇISINDAN BU ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ”
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Seymenler ve Bacıerenler tarafından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret edildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kulübü işbirliğinde yapılması planlanan Ankara’nın Başkent Oluşunun ve Cumhuriyet’in 100. yıldönümleri etkinliklerinin konuşulduğu ziyarette, Ankara Kulübü Derneği’nin faaliyetleri, yıl içinde yapılacak olan çalışmalar ve Ankara için önem taşıyan projeler ele alındı.
Görüşmede, her yıl Ankara Kulübü’nün 5-13 Ekim tarihleri arasında “Mazlum Dünyanın Kalbi Ankara ” temasıyla Ankara’da gerçekleştirdiği “Uluslararası Başkent Ankara Haftası”na dair yapılacak projeler ele alındı.
ÖZASLAN: “ANKARA, MAZLUM DÜNYANIN KALBİDİR”
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Ankara Kulübü Derneği olarak her yıl 5-13 Ekim tarihleri arasında ‘Başkent Ankara Haftası’ düzenlemekteyiz. Ankara, mazlum dünyanın kalbidir. Ankara Kulübü Derneği olarak yurtdışından Ankara’ya getirdiğimiz heyetlerle bu haftayı kutluyor, çok çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
Köklü değerlerimiz ve Geleneklerimiz yanında Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankaramızın temsili açısından bu etkinlikler çok önemli.  Ankara’yı ve değerlerimizi bu anlamlı haftada tanıtıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Ekim 1922’de Ankara hemşehriliğini kabulü ve 13 Ekim 1923 Ankara’nın başkent oluşu vesilesiyle Ankara’nın bu önemli günlerini bu yıl da aynı şekilde kutlamayı, etkinliklerimizi coşkuyla sürdürmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda Ankara kültürünün yaşatılması, tanıtılması ve yaygınlaştırılması açısından destekleriniz önemlidir.” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise, “Bir Ankara sevdalısı ve dernek üyesi olarak derneğin çalışmalarına büyük önem veriyorum. 5 Ekim 1922’de Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabulü ve 13 Ekim 1923 Ankara’nın Başkent oluşu vesilesiyle yaptıklarınız ve her yıl gerçekleştirdiğiniz etkinlikleriniz sizleri değerli kılıyor. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmiş olduğunuz etkinliklerden çok keyif almıştım. Bu önemli etkinlikleri gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan tarafından ABB Başkanı Mansur Yavaş’a Başkent Ankara Dergisi, “Geleneksel Ankara Ezgileri: Seymen Tezenelerinden Bacıeren Oyunlarına” isimli elli altı türküden oluşan albüm, Derneğin yayınları olan Gri Şehir ve Yirmi İki kitabı ile Kırgızistan’dan gelen ipek üzerine keçe ile işlenmiş şal hediye edildi. Görüşme, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.