Emekli MUTSUZ ve UMUTSUZ

Emekli maaş zammı konusunda yaşanan gelişmeleri kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ederken yılbaşından önce zam alamayacağını anlayan Emekliler MUTSUZ ve UMUTSUZ…

Bilindiği gibi   en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 TL alan emekliler yüzde 25 artıştan bile kök maaş yüzünden yararlanamamışlardı.

Yaşanan gelişmelerin ardından “Emekli maaşına ek zam gelecek mi?” sorusu ise en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Konuya ilişkin kulis bilgileri ek zam için ocak ayını işaret diyor.

Her ne kadar Çalışma Bakanı Işıkhan; Sayın Cumhurbaşkanımız Ekim ayı için çalışmalarınızı hızlandırın diye talimat verdi ,dese de  zammın normal olarak Ocak ayında yapılacağını gösteriyor.

AKP İktidarının Emekliler  için planı hakkında şu yorumlar ön plana çıkıyor.

“Mart 2024’te yerel seçim var. Ocak ayında, enflasyonun üzerinde bir emekli maaşı artışıyla ‘Ey emekliler gördünüz mü biz sizin için sıkıntılarınızı gördük ve buna çözüm bulduk’ diyerek ek zam yapabilirler. 2024’deki seçimlerde seçim malzemesi yapmak için ocak ayında yapabilirler. Onun için ben buradan emekli büyüklerimize sesleniyorum, bakın bu iktidar sizi bir vatandaş olarak görmüyor sizi bir oy makinesinin bir aparatı olarak görüyor.”