”Yazlık konut alım satımına büyük darbe ! ”

BDDK’nın İkinci Konut Kredisiyle İlgili Kararına Demokrat Parti Tepkisi

Demokrat Parti (DP) MKK Üyesi ve Demokratik Kitle Örgütlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Kürşad Şahin, BDDK tarafından alınan konut kredileriyle ilgili kritik karara tepki gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), finansal istikrarın güçlendirilmesi adına aldığı bir kararla, ikinci ve sonrası konut alımlarında tüketicinin kendisinin, eşinin ya da 18 yaş altındaki çocuklarının malik olduğu en az bir konutunun bulunması halinde, konut kredisi değer oranını yüzde 75 daraltma kararı almıştır.

Bu konudaki açıklama yapan Muhammed Kürşad Şahin, “Bu tür kısıtlamalar, özellikle müteahhit firmaları zora sokacaktır. İnşaat sektörü, ekonomimizin can damarlarından biridir ve birçok sektörü doğrudan etkilemektedir. Özellikle yazlık konut satışlarının bu kısıtlamadan ciddi şekilde olumsuz etkilenmesini bekliyoruz.” dedi.

Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizdeki yazlık konut piyasası, birçok kişi için ikinci konut anlamına gelmektedir. Bu kısıtlama, yazlık konut satışlarını büyük oranda olumsuz etkileyecek, bu da inşaat sektöründe daralmaya neden olacaktır. Hükümetin, ekonomik dengeleri korumak adına aldığı bu kararın, aslında birçok sektörü olumsuz etkileyeceğini düşünüyoruz.”

DP’li Muhammed Kürşad Şahin, hükümetin bu kararı yeniden gözden geçirmesi ve sektör temsilcileri ile istişarede bulunmasını önererek, ekonominin dengesinin korunması adına daha kapsamlı ve etkili çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı