Emekliler beklemede !

“Emekli

maaşlarında

ciddi artış

olacak mı ?…”

 

Necdet Buluz

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşları ile açıklamalardan sonra bu konuda çalışmalar başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım ve AK Partili Abdullah Güler yaptıkları açıklamada “Emekli maaşlarında ciddi artış olacak. Meclis açılır açılmaz bu konu ilk önce ele alınacak konusu olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda kararlı olduğu ifade ediliyor. Yerel seçimlerde üstünlük sağlamak için emeklilerin beklentilerine zamla yanıt verilecek.

AK Partili kurmaylar, böylece daha önce konu hakkında açıklama yapan MHP Lideri Bahçeli’nin de isteğinin yerine getirilmiş olacağına dikkat çekiyorlar.

Bir de şu var:

Hükümetin hedefi enflasyonla mücadele. Emeklilere verilecek zam enflasyonu daha da artırabilir. Asıl mesele ürünlere her gün yapılan zamların durdurulması olmalıdır. Yoksa yapılan zamlar birkaç ay içinde eriyor.

Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda da çalışmalar başlatıldı. Bu konuda yapılan çalışmaların sonucu Erdoğan’a sunulacak. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.

AKP’li Güler, emeklilerin maaşlarla ilgili beklentisi olduğunu dile getirerek, “Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda bir çalışma yürütüyor. Meclis açıldığında bunu değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güler şu açıklamayı yaptı:

“Bizim birinci hedefimiz enflasyonla mücadele. Hayat pahalılığı dediğimiz bir sorun ile mücadele ederken fiyat istikrarını sağlayacak ve enflasyonu tek haneli rakamlara indirecek bir çalışma yürütüyoruz. Milletvekillerimiz ve sahada vatandaşlarla görüştüğümüzde özellikle emeklilerimiz ile ilgili bir beklenti var. Tabi bu durum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da arz edildi. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız etki analizleri ile beraber bu konuda bir çalışma yürütüyor. Meclis açıldığında bunu değerlendireceğiz. Sonuç itibarıyla benim bir orandan bahsetme imkanım yok. Tabi süreci açısından da bir şey deme imkanımız yok. Unutulmamalıdır ki Türkiye 6 Şubat tarihinde 11 ilimizde yani Bulgaristan büyüklüğünde bir alanda büyük bir deprem felaketi yaşadı. Sadece bu sene bütçe imkânlarımızdan 765 milyar TL AFAD Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na aktarıldı. Çok ciddi bir maliyeti göğüslemek zorundayız. 11 ilimizin alt ve üst yapısı ile hayatın normalleşmesi adına çok büyük bir seferberlik ilan etmiş durumdayız. Bizim bir an önce bu şehirleri ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bizim makro ekonomik dengeyi de bozmamamız lazım. Bunu da dengeleyecek, fiyat istikrarı yakalayacak, enflasyon ile mücadelemize zarar vermeyecek boyutta bütçe imkanlarını zorlayarak inşallah emeklilerimize de çalışanlarımıza da özlük hakları noktasında bir çalışmayı ortaya koyacağız”