Katar, sağlık sektöründe hızla yükseliyor…

Katar, sağlık

sektöründe hızla

yükseliyor…

 

Necdet B.SİVASLI 

Biz hep şu konuyu önemsedik.

Sağlık turizminden para kazanılıyor. Bizim sağlıkçılar da ilgi görüyor. Sağlık turizmini saç ekme ile sınırlamamak gerekiyor.

Sağlık turizmine önem veren ülkeler çok kazanıyor. Küba, Dubai, Katar gibi ülkeler sağlık yatırımları ve turizmiyle öne çıkıyor. Katar’ın Başkenti Doha’nın Global Bir Sağlık Merkezi Olma Yolunda öne çıktığına vurgu yapılıyor.

Sağlık konusunda yatırım yapan ve çerçeveyi genişleten ülkelerin sayısı da giderek artıyor.

Katar‘daki sağlık sektöründeki büyüme, sadece tıbbi araştırmalarla sınırlı değil. Ülkede, lüks sağlık tesislerinin sayısı artıyor. Yeni yatırımlar için de çalışmalar hızlandırılıyor.

Katar, sağlık sektöründe hızla yükseliyor. Lüks sağlık tesislerinin sayısındaki artıştan, son teknoloji tıbbi ekipmanlara kadar, ülke uluslararası standartlarda hizmet sunma misyonunda. Aman Hastanesi gibi öncü kurumlarla, Katar’da sağlık, kalite ve konforla buluşuyor.

Dünya Sağlık Örgütü, 2035’e kadar dünya genelinde 12.9 milyon sağlık çalışanı eksikliği olacağına dikkat çekiyor. Bu boşluğu doldurma gayesiyle Katar’ın başkenti Doha, global sağlık merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Yakın zamanda Katar Kariyer Geliştirme Merkezi, gençlere çeşitli sektörlerde deneyim kazandırmayı amaçlayan “Benim Kariyerim-Benim Geleceğim” programının beşinci dönemini başlattı. Euronews, programın ayrıntılarına dalmak için Katar’ın önde gelen sağlık organizasyonu Hamad Medical Corporation’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Program sayesinde öğrenciler, Hamad Medical Corporation’ın Afrika ve Güney Asya’da yaşayan etnik gruplar en riskli popülasyonları oluşturuyor.

Katar’ın tanınmış tıp araştırmacısı Prof. Dr. Rayaz Malik, diyabetin bölgedeki artışıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Dr. Malik, sağlıksız yaşam tarzlarının tip 2 diyabetin yayılmasında büyük rol oynadığını vurguluyor ve bazı beslenme önerileri sunuyor.

Ayrıca, Dr. Malik’in yaptığı birçok araştırma bulunuyor; ancak en gurur duyduğu, “korneal konfokal mikroskopi” üzerine olanıdır. Bu teknik, nörolojik hastalıklara sahip bireylerdeki değişiklikleri tespit ediyor.

Son Teknoloji ve Kişiselleştirilmiş Hizmet: Katar Sağlık Sektöründeki Yenilikler

Katar‘daki sağlık sektöründeki büyüme, sadece tıbbi araştırmalarla sınırlı değil. Ülkede, lüks sağlık tesislerinin sayısı artıyor. Aman Hastanesi gibi yeni kurumlar, son teknolojiyle donatılmış tesisler ve uluslararası üne sahip doktorlarla hizmet veriyor. Hastane, hastaların rahatını düşünerek kişiselleştirilmiş hizmetler sunuyor ve aynı zamanda yüksek teknolojili tıbbi ekipmanlara yatırım yapıyor.

Katar’ın Sağlık Devi Aman Hastanesi, Mişeyreb’de Yeni Kliniğiyle Sınırlarını Genişletiyor