ÇANKAYA’DA KIRMIZI BEYAZ ŞENLİK

ÇANKAYA’DA KIRMIZI BEYAZ ŞENLİK

 

TAŞDELEN: BURADA ON BİNLERCE MUSTAFA KEMAL VAR

 

ÇANKAYA TAN TAŞÇI KONSERİYLE UNUTULMAZ ANLAR YAŞADI

Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen öncülüğünde on binler meşaleler ve Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e yürüdü. Yürüyüşte kırmızı beyaz insan seli görüntüleri vardı. Taşdelen, “Ucu bucağı görünmüyor. Burada on binlerce Mustafa Kemal var” dedi. Anıtpark’taki Tan Taşçı konseriyle on binler ise unutulmaz anlar yaşadı. Taşdelen, burada, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılını bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız demokrasiyle taçlandıracağız” dedi.

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla Kumrular Caddesi’nden Anıtkabir’e meşaleli yürüyüş düzenledi. On binlerce Ankaralının katıldığı yürüyüşe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşi ve oğlu ile geldi. Yürüyüşten önce katılanlara meşale, bayrak ve kırmızı beyaz tişörtler dağıtıldı.

UCU BUCAĞI GÖRÜNMÜYOR, BURADA KIRMIZI BEYAZ ŞENLİK VAR

Yürüyüşten önce otobüs üzerinde konuşan Taşdelen, şunları söyledi:

“Şu an her birinizin bu otobüsün üzerinde olmasını isterdim. Ucu bucağı görünmüyor. Kırmızı beyaz şenlik var. Burada Mustafa Kemal var. Atatürk’ün adını meydanlardan, statlardan silmeye çalıştılar. Ama unuttukları bir şey var. Atatürk’ün adını kalbimizden silemezsiniz. Atatürk aldığımız her nefeste var. İsterseniz Cumhuriyet’in 100. Yılını oldubittiye getirmeye çalışın. İsterseniz hutbelerinizde Atatürk’ün adını anmayın. Ama 85 milyon Mustafa Kemal’dir.”

ON BİNLER ANITPARK’A AKTI

Yürüyüş dolayısıyla Kumrular, Necatibey, Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi trafiğe kapatıldı. Kortej yürüyerek Anıtkabir’in önünden Anıtpark’a ulaştı. On binlerce Ankaralı Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamak için Anıtpark’ı doldurdu.

ATATÜRK’Ü SİLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Taşdelen, yürüyüş sonunda Anıtpark’taki kutlama programında, “Cumhuriyet Çankaya’da ilan edildi. Atatürk yeni devletin bütün kararlarını Çankaya’da aldı. Çankaya, Mustafa Kemal’in evidir” dedi. Taşdelen, şunları söyledi:

“Bu millet Kurtuluş Savaşı’nı omuz omuza verdi. Lozan’da bağımsızlık tapusunu aldı. Atatürk ilk Cumhurbaşkanı olarak yepyeni bir devleti kurdu. Şimdi bakıyoruz. Birileri Cumhuriyet’i hala içine sindirememiş. Bir oldubittiye getirme durumu var. Hutbelerde Atatürk adını anmama durumu var. Ben buradan sesleniyorum. Siz ne kadar adını anmazsanız anmayın, statlardan, meydanlardan kaldırmaya çalışın Atatürk bizim gönlümüzdedir. Buradan haykırıyoruz. Atatürk’ü gönlümüzden silmeye kimsenin gücü yetmez. Cumhuriyeti yıkmaya, ülkemizi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz bu memleketi çok seviyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında yapacağımız bir şey var. O da bu Cumhuriyet’i bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız demokrasiyle taçlandırmak. Bunu da hep beraber yapacağız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal aydınlığı.”

Anıtpark’taki program Tan Taşçı konseriyle devam etti. On binlerce Ankaralı konser ile unutulmaz anlar yaşadı.