Dezenformasyon Yasasının iptali için Gazeteciler bir arada

Anayasa Mahkemesi,nin  “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ”Dezenformasyon” suçuna hapis öngören düzenlemeyi  görüşülmesi sırasında  “Halkın haber alma hakkını savunuyor, sansür yasasına hayır diyoruz” çağrısıyla bir araya gelen gazeteciler görüşme bitene kadar AYM önünde nöbet tutmaya başladı.

Basın meslek örgütlerinin çağrısıyla başlatılan nöbete çok sayıda gazetecinin yanı sıra dezenformasyon yasası gerekçe gösterilerek tutuklanan ve hafta başında tahliye edilen gazeteci Tolga Şardan da katıldı

SANSUR YASASINA HAYIR

NE NIZAMNAME NE YASA HİÇ YILMADIK BASKIYA

ATATÜRK DİYOR Kİ: “Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası yine HÜRRİYETİDİR,

Gerçeklerin Temiz İse Bu Endise Niye?

GAZETİCİLİK  YAPIYORUZ  O KADAR

gibi afiş ve pankratlarla yasayı protesto eden gazeteciler AYM’nin yasanın ilgili maddesinin görüşmesine başladığı bilgisini alarak ve , serbest kürsü kurarak yasaya itirazlarını dile getirmeye başladı. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekteteri Kenan Şener, “İptal kararı çıkana kadar buradayız, nöbetteyiz” dedi.

AYM önündeki toplantıya dezenformasyon yasası gerekçe gösterilerek tutuklanan ve hafta başında tahliye edilen gazeteci Tolga Şardan da katıldı.“Benim yaşadığım ilk değil. Daha önce de meslektaşlarımız bunu yaşadılar. Biz farklı süreçlerin altında kalan bir meslek grubu olarak böyle süreçleri yaşıyoruz” diyen Şardan, AYM’nin doğru bir karar vermesini umduğunu söyledi.