Hasan Şengel toprağa verildi

Gençlerbirliği’nin  önemli değerlerinden, fedakârlık efsanesi eski başkanlarından, Divan Kurulu Başkanı Hasan Şengel’in cenazesi Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen törenin ardından Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

92 yaşında yaşamını yitiren Hasan Şengel için Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde tören düzenlendi. Törene, BaşkanNiyazi Akdaş, eski başkanlardan Talip Çankırı, yönetim kurulu ve divan kurulu üyeleri, eski futbolcuları, merhum Hasan Şengel’in eşi Emel Şengel, oğlu Aşkın Şengel, kızı Meltem Şengelen, altyapı oyuncuları taraftarlar ve sevenleri katıldı.

Niyazi Akdaş, törende yaptığı konuşmada, “Gençlerbirliği sevdalısı, büyüğümüz, eski kulüp başkanımız, mevcut divan başkanımız Haşan Şengel ağabeyimizi ilk 1976-1977 yıllarında tanımıştım. Sevgi dolu, alçak gönüllü bir insandı. Kendisiyle sık sık görüşme imkânım oldu, konu hep Gençlerbirliği’ydi. İlhan Cavcav döneminde yönetime girdiğimde Hasan başkan çok sevinmişti ve bana ‘Sen ileride bu kulüpte çok daha iyi yerlere geleceksin, bunu hissediyorum.’ demişti. Yan sahada başkan seçildiğim genel kurulda, suratındaki memnuniyeti hiç unutamıyorum. Hasan ağabeyimiz için Gençlerbirliği ve kırmızı-kara, 50-60 yıllık bir sevdaydı. Bu kulübü yönetirken altından kalktığı zorlukları tanımlamak mümkün değil. Karşılıksız çekler, senetler… Ama bu kulübü ayakta tuttu. Bu kulüp için hapse girmeyi bile göze aldı. 1980’lerde İlhan (Cavcav) ağabeyi buldu ve başkanlığı ona verdi. O günden sonra kulübün tarihçesi belli. Hepimiz biliyoruz. Kendisini rahmetle anıyorum. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı, sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Duygu dolu anların yaşandığı cenaze töreninde Divan Kurulu Başkan Vekili Selçuk Irgıt,Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği Başkanı Sadettin Özkalender , eski futbolculardan Cemallettin Sakallıoğlu, Hasan Şengel döneminde genel sekreterlik yapan gazeteci Ender Yoldar,ve Hasan Şengelin kızı Dr.Meltem Şengelen de birer konuşma yaptılar .