“Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek  “Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir.. dedi.

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Ömer Çelik, “Netanyahu hükümeti bir cinayet makinesidir. Bu cinayet makinesi her katliamdan sonra Batılı ülkeler tarafından ‘İsrail’in kendini savunma hakkı var’ cümlesiyle daha çok cinayet işlemesi için teşvik edilmektedir.” dedi.

Çelik şunları kaydetti:

“Netanyahu bir katliam siyaseti izlerken Batılı ülkeler şimdiye kadar hiç gür sesle insan hakları ve hukuktan bahsetmediler. Tam tersine “İsrail’in kırmızı çizgilerle bağlı olmadığını” söylüyorlar. “İsrail’e kırmızı çizgi sunmuyoruz” diyenler “daha çok
cinayet işle” demektedirler.

Barbarlık topyekun insanlığa savaş açmıştır. Savaş sadece Gazze’de değil, insanlığın kalbindedir. Her kim Gazzelilerin yaşama hakkından bahsetmeden tek başına “İsrail’in kendini savunma hakkı”ndan bahsediyorsa tetikçinin arkasındaki odur. Her kim masum çocukların ölümünün ardından “İsrail’e kırmızı çizgi sunmuyoruz” diyorsa insanlığa açılan savaşın asıl planlayıcısıdır.