Tunç:“Herkes istediğini yazabilir. Ama bunun da bir sınırı var.”*

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘sansür yasası’ olarak bilinen Dezenformasyon Yasası’ndan tutuklanan gazeteci Tolga Şardan hakkında konuştu.

Tunç, yargıya müdahale etmeyeceklerini söyleyip, Şardan’ın ‘suç işlediğini’ iddia ederken, gazetecilere de sınır çizdi: “Herkes istediğini yazabilir. Ama bunun da bir sınırı var.”*

Gazeteci Tolga Şardan, ‘Yargıda çürümüşlüğe ilişkin MİT raporu Cumhurbaşkanlığı’na teslim edildi’ diye bir yazı yazdı. Soruşturma açıldı, gözaltına alınıp tutuklamaya sevk edildi.

*Burada yargının verdiği kararlara bizim müdahale etmemiz mümkün değil. Burada bir MİT raporundan bahsediliyor. Ancak, İletişim Başkanlığı’nca ortada böyle bir rapor olmadığı açıklandı. Ortada böyle bir rapor olmadığına göre bu bir dezenformasyon ve yalan haber. TCK’nın 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi öngören 217/a (Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu) maddesine göre soruşturma yapılıyor. Hep beraber soruşturmanın neticesini bekleyeceğiz.

*Hiçbir gazetecinin tutuklanmasına gönlümüz razı olmaz. Herkes istediğini yazabilir. Ama bunun da bir sınırı var. Kişilerin şeref ve haysiyetine dönük, eleştiri sınırını aşan konularda soruşturma açma mecburiyeti var.