Vergi zamları AKP için çok normal !

AK Partili Külünk vergi zamlarını savundu: Vergiler devletin maaşı gibi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Metin Külünk, “Devletin maaşı olarak düşünebileceğiniz vergilerde de artışlar olması doğaldır. Vergilerde zam yapılması devletin ekonomiyi kontrol altına alma sürecindeki kaynak ihtiyacından” dedi.

AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Metin Külünk, pasaport, ehliyet ve trafik cezalarına gelen zamlarla ilgili Elips Haber’den Sibel Yazıcı’ya konuştu. Bir dönem ekonomi yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Külünk, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını olumlu değerlendirdiğini belirterek, “Her yılbaşında maaş zamları olduğu gibi devletin maaşı olarak düşünebileceğiniz vergilerde de artışlar olması doğaldır. Mevcut enflasyonda ve ekonomik sorunlarda nasıl ki bireyler etkileniyorsa devletin geliri de etkileniyor. Devletin en büyük gelir kaynağı olan vergilerin bazı çeşitlerinde zamma gidilmesi devletin ekonomiyi kontrol altına alma sürecindeki kaynak ihtiyacındandır” dedi.

Asgari ücret gündemine ilişkin olarak da, “Asgari ücret zammı; güncel enflasyon oranı, sosyal ve ekonomik gidişat ve toplu iş sözleşmelerine göre yıllık olarak belirlenen bir orandır. Bu zam oranı ‘Şu kadar olacaktır’ diye sadece enflasyon oranına bakarak anlaşılmaz” diyen Külünk, hükümet ile sendikaların bir oran üzerinde mutabakata varacağını ve bunun vatandaşı tatmin edici bir oran olmasını beklediklerini söyledi.

Sıkılaşma sürecinin en temel hedefinin enflasyonu yeniden tek haneye indirmek olduğunu vurgulayan Külünk, “Enflasyon tek haneye inmediği ve yüksek seyrettiği sürece hem satın alma gücü düşecek hem de devletin kaynak maliyeti artacaktır. Dolayısıyla enflasyon düştüğünde vergiler üzerine gelen zamlar da düşecektir. Muhtemelen sıkılaşmanın sonuna doğru geliyoruz. Yakın zamanda para politikasında gevşeme başladığında piyasada hareket artacaktır. Ancak bundan önce dediğimiz gibi dengelenme şarttır” diye konuştu.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/