6.Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi Eskişehir’de gerçekleştirilecek 

  1. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi Eskişehir’de gerçekleştirilecek 

 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi sekreterliğinde, Antalya ve Eskişehir Şubelerinin iş birliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” başlığıyla 7-9 Aralık 2023 tarihlerinde Eskişehir’de 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi düzenlenecektir.

Değişen dünyanın hassasiyetlerine yapılı çevrenin adaptasyonunu tartışacak nitelikte belirlenen “Döngüsel Tasarım, İklim Değişikliği, Sayısal Tasarım, Sanal Gerçeklik, Geleceğin Mekânları” ana temaları çerçevesinde Merve Titiz Akman, And Akman, Doç. Dr. Koray Güler, Arda Moltay, Can Tamirci, Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Ahmet Burçin Gürbüz’ün davetli konuşmacı olacağı kongrede Doç. Dr. Bülent Özmen moderatörlüğünde Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz’ın katılımlarıyla deprem özel paneli gerçekleştirilecektir. Kapanış oturumunda ise Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in birlikte gerçekleştireceği ‘Katılımcı ve Yaratıcı Yerel Yönetim Deneyimleri’ hakkında söyleşisi yer alacaktır.

Değişen dünya, çevre ve yaşam koşullarına uyum sağlamak üzere yapı sektörünün önde gelen firmalarının geliştirdikleri ürünlerinin teknik sunumlarla aktarılacağı, Türkiye’nin farklı şehirlerinden üniversite, kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların bildirilerini sunulacağı, teknik geziler ve kültürel etkinlikleri içeren kongrenin programı açıklanmıştır.