Davutoğlu: Nebati bir aparattı

Elips TV’de yayımlanan Özel Gündem programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sayın Erdoğan ihtiyaç hissettiği anda bir ismi devreye sokar, tehdit hissettiği zaman da devreden alır. Mesela Nurettin Nebati. Nebati bir aparattı” dedi.

Elips TV‘de yayımlanan Özel Gündem programının konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu, Saadet-Gelecek grubunun dağılma tehlikesinin olup olmadığı, ittifak ve koalisyon tartışmaları, muhalefetin neden birleşemediği, Gelecek Partisi’nin pozisyonu, dış politika, ekonomi, savunma sanayi, tarikat ve cemaatler üzerine tartışmalar ve gündeme dair diğer konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti üzerine değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “AK Parti kendi içerisinde bir darbe yaptı. Türkiye’nin neredeyse her suç lideri ve kara para aklayıcısı ile bir İçişleri Bakanımız vardı. Hatta kendisini sonraki lider olarak lanse ettiriyordu. Şimdi tüm ilişkiler yok ediliyor. Daha önceki bakan ile bu bakan sanki iki ayrı hükümetin bakanı gibi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtiyaç hissettiği anda bir ismi devreye soktuğunu, tehdit hissettiği zaman da devreden aldığını söyleyen Davutoğlu, “Bütün bu dalga geldiği zaman tüm suçu bir bakana atıp durumu değiştiriyor. Mesela Nurettin Nebati. Allah aşkına Nurettin Nebati’nin ekonomi politikaları belirleyecek bir formasyonu var mı? Nebati’nin bir ekonomik tezi mi var, herhangi bir akademik çalışması mı var? Devlet kurumunda bir gün de olsa bir tecrübesi mi var? Nurettin Nebati, Erdoğan’ın ‘faiz düşerse enflasyonda düşer’ tezinin operasyonel adamıydı. Bunun arkasında da Berat Albayrak vardı. Bu başarısızlık Nebati’nin başarısızlığı değildi. Nebati bir aparattı. Baktılar ki bu aparat yük oldu. Benim tezim çöktü demek yerine suçu bakana attılar” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi için koalisyon zorunlu değil

“Gelecek Parti ile yeni bir ufuk, çizgi, sörf yapacak dalga oluşturmak için koalisyon yapmak zorunlu değildir” diyen Davutoğlu, “AK Parti’yi tekrar etmek ya da Millet İttifakı’nın eskisine bakmak doğru değildir. Yaşandı ve bitti. Türkiye’nin önüne yeni bir ufuk koymak gerekiyor. 6’lı masa dönemi bitti. Saadet Partisi ile kurduğumuz rasyonel işbirliği yapabiliriz ama Gelecek Parti olarak pozisyonumuzu ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/