Olan yine dar gelirliye,ve Emekliye olacak

Hükümet ,2024 yılında  başta Asgari Ücret e yapılacak zam olmak üzere dar gelirli ve emeklilere beklenilen ve umut edilen zammı yapmayacağı yönünde sinyaller veriyor .

Maliye Bakanı Mehmet Şişek;

”Önümüzdeki yılın mayıs ayına kadar yıllık enflasyon yükseliş trendinde olacak. Ama mayıstan sonra yıllık enflasyon çok hızlı ve güçlü bir şekilde bu bahsettiğim bütün faktörler eşliğinde düşecek. Yılı yüzde 36 ile bitirmeyi ümit ediyoruz. Bu sene yüzde 65 öngörümüz. Enflasyon düşecek, enflasyonun düşmesi demek alım gücünün artması demek. Enflasyonun düşmesi demek öngörülebilirliğin artması demek. Enflasyonun düşmesi demek yüksek sürdürülebilir büyüme demek. Enflasyonun düşmesi demek Türkiye’ye doğrudan yatırımların, Türkiye’ye fon akışının hızlanması demek. O nedenle biz kısa vadede büyümede bir yavaşlama riskini alıp bunu yapmak durumundayız. Enflasyonu tek haneye düşürmek dışında bir seçeneğimiz yok. İndireceğiz, kararlıyız. Bunun için para politikasında gereken yapılıyor, adımlar atılıyor, maliye politikasında adım attık, atmaya devam edeceğiz. Gelirler politikasını ona göre şekillendireceğiz. Bu konuda kararlıyız enflasyon düşecek. Gerçekten vatandaşlarımız düşüp düşmediğini de inceleyebilecek, takip edebilecek. Aylık bazda çekirdek enflasyonu takip ederek bizim hedefimizle uyumlu olup olmadığı incelenebilir.”

şeklinde konuşarak  enflasyonun mutlaka düşürüleceğini ve buna bağlı olarak ta başta çalışanlar ve emekliler olmak üzere maaşlara da bu yönde zam yapılacağının işaretlerini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık’ta yapacağını  belirterek 2024’te tek zam ihtimali üzerinde duruluyor.“Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” açıklaması yapmıştı.