SÜPER KUPA ,SÜPER KRİZE DÖNÜNCE MAÇ OYNANMADI !

Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda 29 Aralık ta saat  20.45’te oynanması planlanan Süper Kupa maçı ertelendi !

 

Galatasaray, Fenerbahçe ve mücadelede görevli hakemler Suudi Arabistan’a giderek kampa girmiş ve maçın oynanacağı sati bekliyorlardı.

Karşılaşmadan saatler önce Süper Kupa maçı krize dönüştü.

Maça saatler kala Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa’da, Suudi yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe’ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı’na izin verilmeyeceği öne sürüldü.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin talebinin Atatük tişörtüyle ısınmaya çıkmak. Atatürk pankartıyla ise seremoniye çıkmak olduğunu belirtildi.

Talepler karşılanmazsa takımlar sahaya çıkmama kararı aldı. Kriz sürerken TFF ve kulüp başkanları görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşme sonrası önce kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. Ancak Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı.

Galatasaray, Fenerbahçe ve TFF’den ortak açıklama yaptı.

Yapılan ortak açıklamada Süper Kupa’nın ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

Ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz,
29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz.

Türkiye Futbol Federasyonu
Fenerbahçe Spor Kulübü
Galatasaray Spor Kulübü”

İki takımın taraftarı da takımlarını desteklemek için Riyad’a gitti.