AKP+MHP oylarıyla Can ATALAY ın Milletvekilliği düşürüldü

Bekir Bozdağ’ ın Başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulunda Yargıtay’ ın kararı okutularak AKP ve MHP oylarıyla TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ ın Milletvekilliği düşürüldü.

TANSİYON ÇOK YÜKSELDİ

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın kararı okutacağını gündeme getirmesi, muhalefet milletvekilleri tarafından sıra kapaklarına vurarak ve alkışlarla protesto edildi.

CHP Lİ GÖKHAN GÜNAYDIN DAN UYARI;

“Yalnızca TBMM değil, Türkiye tarihi bir gün yaşıyor. Seçilmiş ve TBMM’de bulunması gereken bir milletvekilinin bugün milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bir tezkereyi okumak ve oylamakla kalmayacağız; Türkiye’de anayasal düzenin kalıp kalmadığını oylayacağız… TBMM Başkanı’na sesleniyorum: Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanarak Türkiye’deki hukuksuzluktan kaçamazsın…  AKP Grup Başkanvekilinin saat 11.30’da bildiği konuyu, ben neden 14.55’te öğreniyorum. Hem sizi hem de Başkanlık Divanı’nda olan arkadaşlarımı, bu suça ortak olmamaya çağırıyorum” dedi.

ALİ BABACAN DAN TEPKİ :

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM’de Yargıtay kararının okunarak cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin; “Başörtüsü yasaklarına, siyasi parti kapatma davalarına karşı başvurduğunuz mahkemeleri ezip geçtiniz. Hakkı savunan yargıçlar sayesinde o koltuklarda oturup hakkı savunan Anayasa Mahkemesi’ni tanımıyorsunuz. Sayenizde artık kanun devleti bile değiliz” açıklamasını yaptı.