Yeniden Refah, İstanbul karşılığında 1 büyükşehir ve 4 ilçe istiyor

Yeniden Refah Partisi’nin üç büyük şehirde AK Parti’yi desteklemek için ortaya koyduğu şartlar netleşmeye başladı. Yapılan görüşmeler kapsamında Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’den bir büyükşehir ile İstanbul ve Ankara’da ikişer ilçe istediği belirtiliyor.

Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı tekrar kazanmak için hummalı bir çalışma yürüten AK Parti’nin 14 Mayıs’taki seçimden sonra ciddi bir çıkış yakalayan Yeniden Refah Partisi’nin desteğini almak istiyor. İstanbul ve Ankara’da bıçak sırtı olan seçimin kaderini belirleyebilecek olan pazarlık için iki parti arasında görüşmeler devam ederken, AK Parti’nin Yeniden Refah Partisi’nin şartlarını değerlendirmek için zaman istedi.

Elips Haber’den Bünyamin Güler’in haberine göre, Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir’de AK Parti’nin büyükşehir belediye başkan adaylarını destekleme karşılığında İstanbul ve Ankara’da 2’şer ilçe belediye başkanlığı, İzmir’de ise 5 belediye meclis üyeliğini istedi.

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de isteyen Yeniden Refah Partisi’nin AK Parti’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklamasından dolayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni istediği ifade ediliyor. Sakarya’nın olmaması durumunda ise Malatya ve Van’ın da masada olduğu belirtiliyor.

14 Mayıs 2023’te yapılan Milletvekili Genel Seçimleri’nde kendi listesiyle seçime giren Yeniden Refah Partisi, Cumhurbaşkanlığında ise Erdoğan’ı desteklemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçilmesinde önemli rol alan Yeniden Refah Partisi, 2,8 oy alarak 5 milletvekili Meclis’e göndermişti.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/