”ZOR VE ACI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ‘ ‘Zor ve acılı günlerden geçiyoruz. Maalesef cuma akşamı 9 eve daha ateş düştü. Yine aynı rakımda aynı üs bölgesinden bu kez 9 askerimizin şehitlik haberini aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Son 1 ayda 25 askerimizden 23’ü Pençe-Kilit operasyon bölgesinde hayatını kaybetti”dedi.

CHP lideri  Saldırıyı kınayan  CHP lideri   Özgür Özel, hükümete de eleştiriler yönelterek şunları söyledi:

 

 

”Zor ve acılı günlerden geçiyoruz. Maalesef cuma akşamı 9 eve daha ateş düştü. Yine aynı rakımda aynı üs bölgesinden bu kez 9 askerimizin şehitlik haberini aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Son 1 ayda 25 askerimizden 23’ü Pençe-Kilit operasyon bölgesinde hayatını kaybetti. Her şehit haberinden sonra aynı ezberi tekrarlayanlar yine aynı ezberi tekrar etmeye bizi de peşlerine takılmaya onlardan hesap sormamaya davet ettiler. Biz eğer bir ülkede kötü giden bir şey varsa İçişleri’nde aksaklık vardır eleştirirsiniz ama birileri bir kararı verir tartışmayın der sonra oradan sürekli şehit haberleri gelir tartışmayın evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak derler ama evlatlarımızın kanı üzerine başka evlatlarımızın kanı akar siz konuşmayın derler biz konuşacağız ki evlatlarımızın kanı akmayacak biz bunun için konuşuyoruz buna itiraz ediyoruz.

 

Geçen sefer beylerin ezberini bozduk dedik ki eğer siz burada neden sürekli geçisi üs bölgesini koruyamayacaksak orası boşaltılıp zamanı gelince oraya gidilmesi gibi askeri taktik varken bu kararları kim aldı niye inat ediyor bunu burada cevaplayacaksınız dedik. Sorularımıza yanıt vereceksiniz dedik. Bir eksik varsa giderecesiniz ki bir sonraki sefer aynı acı haberleri almayalım dedik. Biz bilgi vermeyiz dediler bizim yanımızda imza atacaksınız. Kendi bildirgemizi yayımladık. Onlar için arkalarına dizilmenizin kıymeti var. Bugün o iki bakan gelmedikleri Meclis’e bugün geliyorlar, bekliyoruz ki sorularımızı yanıtlayacaklar. Meclis Başkanı bir bildiri yayımlamış bu kez CHP, Saadet, Gelecek, Demokrat Parti imzalamadı. CHP kendi bildirgesini MYK’dan imzalamıştı bugün Meclis’e sunuyoruz.