Emeklinin yeni beklentisi; Bayram İkramiyesinin artırılması…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,, “Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız” dedi.

Bakan Işıkhan şunları söyledi:

-İki bayram için. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi olarak emeklilerimize ödeme gerçekleştirdik. Tabi ki her alanda olduğu gibi emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. Emeklilerimize 5 bin lira bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Bir ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’le görüşeceğiz. Ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere.

TAŞÇIER:15 BİN TL ÖNERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini belirterek, “Bu tutar emekliye bir lütuf değil, yaşamını insanca sürdürebilmesi için zaten verilmesi gereken hakkıdır” ifadesini kullandı.

EMEKLİLER EN AZ 5 BİN TL OLMALI DİYOR

Öte yandan Emekliler ise  son olarak alınan ve 1800 TL olan ikramiyenin günün enflasyon koşullarına göre en az 5000-7500 TL  arasında olması gerektiğini söylüyor.