”İktidar Emeklilerimizin nefes alamadıkların itiraf etti”

İYİ Partili Dr. Oktay Vural’dan Emeklilik İkramiyeleri Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Partili Dr. Oktay Vural’dan Emeklilik İkramiyeleri Üzerine Çarpıcı Açıklamalar

İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Dr. Oktay Vural, Cumhurbaşkanı’nın emeklilik ikramiyelerinin 3.000 TL’ye yükseltileceğine dair açıklamasını değerlendirdi. 2018 yılında 1.000 TL olan emekli ikramiyesinin, bugünün ekonomik koşullarında 5.695 TL olması gerekirken, 3.000 TL olarak belirlendiğine dikkat çekti. Dr. Vural, “Verilen 3.000 TL, 2018 yılının 526 TL’sine denk geliyor. Bu, 2018 yılının yarısı kadar bile değil. Açıklanan rakam, TÜİK’in masabaşı enflasyon hesaplarına göre bile emeklimizi mağdur etmektedir,” ifadelerini kullandı.

Dr. Vural, emeklilerin ekonomik zorluklar karşısında daha da ezildiğini ve Cumhurbaşkanı’nın “Emeklilerimize nefes aldırmak.” şeklindeki ifadesinin, mevcut durumun kabulü anlamına geldiğini belirtti. “Bu suni teneffüs, emeklimizin nefes alamaz hale geldiğinin itirafıdır,” dedi.

Ayrıca, emekli ikramiyelerindeki artışın “bütçe imkanlarını zorlama pahasına” yapılmasının, 31 Mart sonrası ekonomik yükümlülüklerin artacağının bir işareti olduğuna dikkat çekti. Dr. Vural, “Emekliye verilen bütçeyi zorluyoruz deniliyor; ancak, şehir hastaneleri için birkaç şirkete bütçeden ayrılan 162 milyar TL’lik kaynak bu hesaplamaların neresinde?” diye sordu.

Dr. Oktay Vural, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek, “Milyonlarca yoksuldan alınıp, birkaç zengine vermek, mevcut iktidarın ekonomi anlayışının özeti haline gelmiştir,” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı, emeklilik ikramiyeleri ve genel ekonomi politikaları konusunda adil ve sürdürülebilir çözümler sunma çağrısında bulundu.

Dr. Vural, İYİ Parti’nin, emekliler başta olmak üzere tüm vatandaşların refahı için adil ve sürdürülebilir ekonomi politikaları üzerinde çalışmaya devam edeceğini vurguladı.