”Altınok’a babadan miras olarak Ankara kalmış”

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok,  açıkladığı mal varlığı listesi yeni tartışmalarıda beraberinde getirdi.

Altınok’un mal varlığı listesinde 60 ayrı gayrimenkul yer aldı.

Altınok’un açıkladığı mal varlığında sadece konut ve arsalar yer alırken, herhangi bir araç ve banka hesabı bilgisi yer almaması dikkat çekti.

Turgut Altınok, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz dün neredeysek bugün de oradayız. Değerli hemşerilerim, bir belediye başkanı öncelikle şeffaf olmalıdır. Özü sözü bir ve dürüst olmalıdır. Bir belediye başkanının duruşu olmalıdır ve bir o yanda bir bu yanda bulunmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Altınok’un mal varlığı açıklaması sosyal medyanın da gündemine oturdu. Değeri milyarlar tutan mal varlığı için sosyal medyadan şu yorumlar yapıldı:

“MİRAS OLARAK ANKARA KALMIŞ”

– Vay be adama ne kadar mülk emanet edilmiş

 Babası olmasa aç kalırmış

– Yönetici ne kadar zenginse halk o kadar fakir oluyor

 Allahım biraz bana da emanet etseydin, bu kadar mı güvenilmezim

– Mülk Allah’ındır dedi Ankara’nın yarısı onun çıktı.

 Keşke bizim de böyle babamız olsa

 Turgut Altınok’un babası Ankara Savaşında Timur’un yanında saf almış. Yoksa bu kadar toprak nasıl kazanılır? Altınok neden mal beyanını açıklamıyor diye haksızlık etmişiz, meğer adamcağız kaç gündür yazıyormuş. Bunca mal mülkün hatırlanıp yazılması, 10 gün sürer

– Altınok’a babadan miras olarak Ankara kalmış.