DEPREM BÖLGESİNDEKİ CEMEVLERİNE 2023’TE 63 MİLYON TL HARCANDI

Depremde hasar gören cemevlerine yapılan destekler açıklandı

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, deprem bölgesinde hasar gören cemevlerine yapılan yardım ve destekler açıklandı.

Alevihaberler.com.tr sitesinin haberine göre, 06 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören 11 ildeki cemevlerinin bakım-onarım ve tefrişat talepleri Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından karşılandığı kurumun resmi sosyal medya hesabından açıklandı.

54 CEMEVİNİN BAKIM-ONARIM, 47 CEMEVİNİN TEFRİŞAT TALEPLERİ KARŞILANDI

Yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen cemevlerinden gelen talepler doğrultusunda, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın 2023 yılı yatırım programına aldığı 54 cemevinin bakım-onarım işlerinin ve 47 cemevinin tefrişat alım taleplerinin tamamının karşılandığı bilgisi verildi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ CEMEVLERİNE 2023’TE 63 MİLYON TL HARCANDI

Cemevlerinin taleplerinin karşılanması için 65 milyon TL tutarında bir bütçe ayrıldığını belirten Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, büyükşehirlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları (YİKOP), diğer illerde ise İl Özel İdareleri üzerinden sürdürülen yardım,  destek ve yatırım programlarının iş ve işlemlerinin idari iş yoğunluğunun olduğu Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi büyükşehirlerde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

TÜM CEMEVLERİNE AYRIMSIZ EL UZATILIYOR

2024 yılında deprem bölgesindeki cemevlerinden gelen tüm bakım-onarım ve tefrişat taleplerinin karşılanmasının öngörüldüğü vurgulanan açıklamaya göre, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı destek ve yardım talebinde bulunan tüm cemevlerine aynı hassasiyetle el uzatıyor.

33 CEMEVİNİN BAKIM-ONARIM, 32 CEMEVİNİN TEFRİŞAT TALEPLERİ KARŞILANACAK

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında deprem bölgesinde bulunan 33 cemevinin bakım-onarım işleri ile 32 cemevinin tefrişat alım talepleri için yaklaşık 49 milyon TL bütçe ayrıldı.

2023 ile 2024 yıllarında deprem bölgesi cemevlerinin bakım-onarım ve tefrişat talepleri için ayrılan yaklaşık bütçenin ise, 114 milyon TL olduğu ifade edildi.

Açıklamada belirtilen bütçe ve destek alan cemevi sayıları sadece Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına yapılan başvuruları kapsıyor. Diğer bakanlıklara yapılan başvurular ve alınan destek miktarı açıklamada belirtilmedi.