Erdoğan:Milletimizin verdiği mesajı aldık

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara’da yapytığı balkon konuşmasında ”mesajı aldık” dedi.

Mahalli seçim sonuçlarını değerlendiren . Erdoğan, milletin sandıkta verdiği mesajları dikkate alarak gereken adımları atacaklarını belirtti.

 

Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Milletin sandıkta verdiği mesajları tartarak gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için önümüzdeki 4 yıllık süre var. Bu süre zarfında yanlışlarımızı düzelteceğiz. Doğrularımızın sayısını artıracağız.31 Mart seçimlerini demokrasimize yakışan olgunlukla tamamladık. Seçim atmosferine gölge düşürecek hadise yaşanmadı. Doğu ve Güneydoğu’da bölücü örgütün kölelerinin vatandaşa baskı ve hakaretine şahit olduk. Vatandaşımızın sağ duyusu sayesinde Türk demokrasisi rüştünü bir kez daha ispat etti. Seçimler demokrasilerin en kritik günleridir. Millet sözünü sandık yolu ile söyler. Millet uyarısını ve takdirini sandık aracılığı ile yapar.

Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil bir dönüm noktasıdır. 31 Mart seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi demokrasimizdir, milli iradedir. 85 milyonun tamamıdır. Seçimde kazanan adaylardan önce milletimiz olmuştur. Uğruna ağı bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur. Sandığın gücüne güç katan herkes kazanmıştır.