Van da gerginlik !Seçilen Başkanın Mazbatası iptal

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yüzde 55 oyla kazanan Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) adayı Abdullah Zeydan‘ın memnu (yasaklı) haklarının geri alınarak mazbatanın, seçimde yüzde 27 oy alan AKP’nin adayı Abdulahat Arvas’a verilmesi üzerine, başta Van olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde olaylı gösteriler yapılıyor.

 Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti MYK üyeleri Yüksek Seçim Kurulu’nun önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tuncer Bakırhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Daha önce kayyımlar aracılığıyla yapılan müdahaleler şimdi seçim kuruluyla yapılıyor. Van’da Türkiye’de eşi benzeri görülmemiş bir oyla 14 yerleşim biriminin tamamını kazandı DEM parti. Belli ki bu birilerini rahatsız ediyor.

“SİYASİ DARBEDİR”

Adalet Bakanlığı’nın eliyle halkın iradesi gasp edilmeye çalışılıyor. Bu bir siyasi darbedir. Buna son verilmesi gerekiyor. Kaybedenler kayyımcı zihniyet oldu. Kazanan yine halkımız oldu. Zeydan başkanımız İl Seçim Kurulu’na başvurdu. Başvurusu kabul edildi. Aday olmasında herhangi bir engel olmadı.

CHP’DEN VAN A HEYET

CHP’den yapılan açıklamaya göre; Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi. Heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal’dan oluşuyor.