Ankara da ”SARI SAÇLI KADIN” polemiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Sözcü Gazetesi bu görüşmeyle ilgili üç soruyu gündemine taşıdı.

Birincisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meral Akşener’e cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif etti mi?

İkincisi; Meral Akşener oğlunun Paris Büyükelçiliği’ne atanmasını istedi mi?

Üçüncüsü ise “6’lı masa bunun için mi yıkıldı”

UĞUR POYRAZ DAN TEPKİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuş olmasına işaret etti. Bu ayrıntıyı “bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” şeklinde değerlendiren Poyraz, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktardı.

“Kimin talep ettiği, ne görüşüldüğü, yani amacının sonucunun ne olduğunun açıklanması gerekmektedir” diyen Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” dedi.

Poyraz, görüşmeyi “İYİ Partinin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hala belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle değerlendirdi.