
KADINLARIMIZ PANELİ ÇANKAYALILARLA BULUŞTU
Çankaya Belediyesi, Dil Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘3 Mart 1924’ten 8 Mart 2025’e’ panelini Çankayalılarla buluşturdu.
Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Dil Derneği ile ortaklaşa düzenlediği ‘3 Mart 1924’ten 8 Mart 2025’e’ panelini Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirdi.
Devrim yasalarının 101. yılının kutlandığı bugünlerde Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2025 yılında kadınlara bakış ve onların bugünkü durumunun ele alındığı panelde Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel moderatör olarak yer alırken CHP Kadın Kolları Başkanı Avukat Aslı Koçak Arıhan ile Hekim Hukukçu Prof. Dr. Ahmet Saltık konuşmacı olarak panele katkı sundu.
Cumhuriyetten önce kadınların toplumsal yaşamdaki varlığı ile 3 Mart 1924’te kabul edilen yasalarla kadınların kazandıkları haklar çerçevesinde geldikleri konumu irdeleyen konuşmacılar, Dünya Kadınlar Günü ile kadınların aydınlanma yolunda sarf ettikleri aşamayı panele katılan dinleyicilere aktardı.
KADIN EMEĞİ İÇİN ÇANKAYA’DA “GİKA PROTOKOLÜ” İMZALANDI
– ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEN KADIN EMEĞİNE TAM DESTEK
Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile Rotary 2430. Bölge Federasyonu Dönem Başkan Yardımcısı Atıf Meydan arasında imza altına alınan “Girişimci Kadınlar Projesi”yle (GİKA), kadınların iş gücüne katılımına tam destek verilecek.
Projenin ilk adımı da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel her perşembe açık olacak Kadın Emeği Pazarı oldu. El emeği pazarı, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu içinde kurulurken, pazara katılan Çankayalı kadınlar deprem bölgesine gönderilmek üzere bere, atkı ve eldiven ördü.
Çankaya Belediyesi, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ile Rotary 2430. Bölge Federasyonu Dönem Başkan Yardımcısı Atıf Meydan arasında imza altına alınan “Girişimci Kadınlar Projesi”yle (GİKA) ile kadınların iş gücüne katılımına tam destek verilecek.
Başkan Güner, Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nda imzalanan projeye ilişkin, “Kadınların istihdamda yer alabilmeleri, özgürleşebilmeleri ve sosyal yaşam içinde var olabilmeleri açısından çok önemli. Projeden pek çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Böylesine güzel bir işbirliği içinde olmaktan, bu protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umuyorum ki yeni dönemde işbirliği içinde birbirinden başarılı işbirliklerini, projeleri hayata geçiririz. Bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
ÜRÜNLER E-TİCARETE AÇILACAK
Ortakları arasında Başkent Üniversitesi’nin de bulunduğu GİKA ile girişimci kadınlara yol göstermek, gerekli donanımı sunmak amaçlanıyor. Kadınların el emeği ürünlerini e-ticaret sitesi kanalıyla ülke genelinde pazarlayabilmelerinin amaçlandığı projeyle, 8 bin kadına destek verebilmek hedefleniyor.
SATIŞ VE PAZARLAMA EĞİTİMİ VERİLECEK
İlk etapta, şimdiye kadar Çankaya Belediyesi stantlarında el emeği ürünlerini satışa çıkaran kadınların yer alacağı projede, girişimcilik, dijital teknoloji kullanımı, sosyal medya, e-ticaret portalı üzerinden satış ve pazarlama teknikleri gibi başlıklarda eğitimler verilecek.
Marka oluşturma, elektronik ticarette mali yükümlülükler ve hukuki sorumluluklar, kredi ve hibe destek imkanları gibi konularda da çalışmaların yapılacağı projeyle, kadınların emeğe dayalı sermayelerini ticari kazanca çevirebilmelerinin yolu açılacak.
KADIN EL EMEĞİ PAZARI DEPREMZEDELER İÇİN ÖRDÜ
Projenin ilk adımı da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel her perşembe açık olacak Kadın Emeği Pazarı oldu. El emeği pazarı, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah ve Kokteyl Salonu içinde kurulurken, pazara katılan Çankayalı kadınlar deprem bölgesine gönderilmek üzere bere, atkı ve eldiven ördü.